Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

У Новомосковську створено програму запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій

У Новомосковську створено програму запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій

24 Квітня 2018 0 Comments

На останньому засіданні Новомосковського виконавчого комітету було розглянуто та затверджено програму «Про створення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характерів та їх наслідків у місті Новомосковську на 2018–2022 роки».

Метою даної Програми є:

– створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характерів та їх наслідків на території  міста Новомосковська;

– забезпечення можливості реального та ефективного функціонування ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у місті Новомосковськ для запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру з найменшими фінансовими витратами, збереження життя і здоров’я  людей.

Вищевказане дає змогу зробити висновок, що створення місцевого матеріального резерву є життєво необхідним, оскільки забезпечує матеріальну основу для оперативного проведення першочергових робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечення зниження матеріальних збитків та зменшення кількості можливих втрат населення.

На території міста розміщено 22 потенційно небезпечних для населення та території об’єктів.

Каскад гідроспоруд на річці Дніпро в разі їх руйнування можуть призвести до катастрофічного затоплення території міста на площі 3600 га з кількістю населення близько 71 тис. чол.

Місто Новомосковськ є зоною ризику виникнення аварій і катастроф техногенного походження. Ураховуючи, що рівень зносу обладнання більшості промислових підприємств наближається до критичного, кількість випадків виникнення аварій постійно збільшується. Матеріально-технічна база підприємств міста застаріла.

На території міста знаходяться 3 хімічно-небезпечних об’єкти:

  • ТОВ «Новомосковський посуд» – зберігається до 57 тонн соляної кислоти.
  • КП „Новомосковськводоканал” на 2-х об’єктах – зберігається 1350 кг хлору   (у балонах), в т.ч. на:

– очисних спорудах по вул. Крайня – 1250 кг;

– на водонасосній станції по вул. Сучкова – 100 кг.

Місто перетинає залізниця, по якій перевозяться цистерни з сильнодіючими речовинами (хлор, аміак, паливно-мастильні матеріали тощо).

З кожним роком на території країни збільшується кількість природних катаклізмів, які супроводжуються значними матеріальними збитками.

Створення місцевого матеріального резерву забезпечить можливість реального та ефективного функціонування ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у місті Новомосковськ з найменшими фінансовими витратами.

Протягом останніх п’яти  років в місті відбулося:  

– 686 пожеж, в яких:

– загинуло 16 людей та травмовано  8 людей;

– нанесено матеріальних збитків на 10 млн. 972 тис. грн.;

– у подіях на воді загинуло 14 осіб, з них 3 дитини;

– 27 випадків виявлення боєприпасів часів ВВВ (52 артилерійських снарядів,  7 мінометних мін, 105 гранат).

Періодично на території міста можливе часткове підтоплення садиб та приватних будинків практично на всіх житлових масивах (вулиці Чайковського, Самарська, Ціолковського, Кузнечна, Шевченка, Гетьманська, Леваневського, Нова, Дорожня, Глінки, Металургів, Ломоносова, Дружби, Лугова, Зіни Бєлої, В.Мельникова, Мануїльського, Волгоградська, Толстого, Почтова, пров. Спаський).

Найбільша кількість заявників мешкає на житлових масивах Кулебівка, Животилівка, Воронівка, Перевал.

Матеріальні збитки від надзвичайних ситуацій тільки для мешканців  житлового сектору можуть досягати значних сум.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *