Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

У Новомосковську юнакам та дівчатам розповіли про формулу вибору професії

У Новомосковську юнакам та дівчатам розповіли про формулу вибору професії

16 Травня 2018 0 Comments

У вівторок, 15 травня, в юнацькому відділі Новомосковської центральної міської бібліотеки відбувся вечір-спілкування з працівником з державної служби зайнятості. Сам захід проходив під гаслом «Формула вибору професії: можу + хочу + треба».
 

  

«Таке враження, що мета першої вищої освіти – зрозуміти, чим ти НЕ хочеш займатися все життя», – саме такий жарт давно ходить Інтернетом серед тих, кому не пощастило з першого разу обрати для себе підходящу професію.

Серед вступників можна прослідкувати популярну нині тенденцію подання безлічі документів в різні вузи на різні спеціальності, пояснюючи це простою фразою: «Піду, куди візьмуть». Нажаль, в 17 років досить складно правильно зробити один з найвідповідальніших виборів у житті – вибір майбутньої справи життя. Справи, яка не тільки буде приносити гарній дохід, а й дасть можливість отримувати задоволення від роботи, «горіти» нею, розгорне перед майбутнім фахівцем неоране поле можливостей та кожного дня буде надихати на підкорення нових висот.

Щоб допомогти молоді зорієнтуватися серед розмаїття професій та обрати саме ту єдину, яка принесе задоволення та користь суспільству, бібліотекарі юнацького відділу Новомосковської центральної міської бібліотеки організували вечір-спілкування з працівником державної служби зайнятості.

Ірина Андріївна Санжаревська – профконсультант міського центру зайнятості, розповіла учням 10 класу ЗЗСО № 18 про фактори, на які треба звертати увагу при виборі майбутньої професії.

Бажання, власні навички та можливості, риси характеру та обставини – все це має стати складовими, які допоможуть визначитися з вибором професії. Запрошена гостя розповіла про сучасний ринок праці, професії, які будуть затребувані в Україні та світі в найближчому майбутньому.

Футуристичні назви чергувалися з досить простими:  слюсар, пекар, вчитель  – спеціалісти, яких зараз потребує наше місто. Школярі взяли активну участь в обговоренні, а наостанок зіграли в гру «Покажи професію» .

Наприкінці заходу бібліотекар Бабарика А.В. ознайомила присутніх з добіркою літератури з профорієнтації.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *