Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

ХИТРОЖОвтА ВЛАДА

ХИТРОЖОвтА ВЛАДА

14 Червня 2018 0 Comments

Знаєте, чим хитрий відрізняється від хитрожовтого? Коли хитрий хоче обдурити, він знає, що перед ним розумний, а хитрожовтий чомусь вважає, що навколо нього одні ідіоти.
Більше року минуло з моменту, як міська влада в терміновому порядку затіяла виселення початкової школи СЗШ №18. І начебто задумано було все правильно: ліцей “Самара” переселяється з СЗШ №18 у вивільнені приміщення СЗШ №8; початкові класи СЗШ №18, які займали будівлю колишнього дитсадка “Ювілейний”, переходять у звільнені ліцеїстами класи; дитсадок “Ювілейний” ремонтують і повертають дошкільнятам.

Але заковика була у грошах. Щоб ліцей переселився у порожній корпус СЗШ №8, його з огляду на вічне міське безгрошів’я відремонтували обласним бюджетом.
На ремонт дитсадка «Ювілейний» кошти начебто збиралися виділяти з міського бюджету. А ось для переселення початкових класів у приміщення, звільнені ліцеєм, ремонт влада запропонувала зробити… батькам!

Ціна питання – півтора мільйона гривень, бо ремонтів там не було 19 років, а деякі з необхідних видів робіт взагалі підпадали під поняття капремонту.
І тут батьки першачків збунтувалися: досить з наших кишень витягувати те, що повинна фінансувати міська казна. Багато хто був упевнений, що такі «дурні» гроші потім списують як профінансовані з бюджету.

Тож від масової акції спротиву задрижали стіни виконкому. Ультиматум був жорстким: або влада робить ремонт за бюджетні кошти, або 1-го вересня жоден з учнів початкових класів до школи не прийде, а це вже скандал всеукраїнського масштабу!

Така перспектива змусила посадовців змінити плани і терміново виділити півтора мільйона.
Так батьки учнів навчили горе-посадовців думати перед прийняттям рішень і показали, що на будь-яку ґвалтовну силу знайдеться ще більша сила – активність людей. Якби промовчали – вкотре «скинулись» би грошима і мовчки б робили ремонти самотужки. А хтось би потирав жадібні руки.
Минув рік. Будівля колишнього дитсадка «Ювілейний» і прилеглі до неї споруди занепадають на очах. Їх розбирають на будматеріали, вікна б’ють, приміщення облюбували особи без постійного місця проживання, наркомани.

Здається, батьки учнів зруйнували чиновникам якусь хитру схему, і тепер дитсадок уже нікому не цікавий. Хоча на сьогодні черга в дитсадки у місті – близько півтори тисячі малюків, вона є однією з найбільших в області.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *