Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

У Новомосковську пройшло засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції та СНІДу

У Новомосковську пройшло засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції та СНІДу

15 Серпня 2018 0 Comments

7 серпня 2018 року під головуванням заступника міського голови Тетяни Дакової у приміщенні Новомосковської міської ради відбулось засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції та СНІДу.

На засіданні було проаналізовано стан епідемічної ситуації з туберкульозу у місті Новомосковську, стан надання медичної допомоги хворим на туберкульоз у місті Новомосковську, а також стан надання соціальних послуг хворим на туберкульоз.

Під час розгляду питання щодо епідемічної ситуації з туберкульозу було повідомлено, що у першому півріччі 2018 року у місті зареєстровано 34 випадки захворювання на туберкульоз, в тому числі 4 – у дітей. Ситуація із захворюваністю на туберкульоз залишається незадовільною – відмічається зріст захворюваності та поширеності, в тому числі деструктивних форм, тобто з розпадом тканин.

Наразі медична допомога хворим на туберкульоз у місті Новомосковську надається у протитуберкульозному відділенні та у протитуберкульозних кабінетах. Лікування хворих на туберкульоз доволі тривале, складається зі стаціонарного та амбулаторного етапів, та має проводитись під постійним контролем з боку медичних працівників. Для заохочення хворих, які вчасно отримують та виконують призначення лікаря, у місті впроваджена програма соціальної підтримки, за умовами якої хворі отримують харчові набори.

Медики наголошують, що туберкульоз є соціальною проблемою. Нажаль, хворіють на туберкульоз не лише соціально незахищені верстви населення, тому закликаємо потурбуватись про своє здоров’я та щорічно проходити профілактичні флюорографічні огляди.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *