Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Новомосковськ має високі показники зараження ВІЛ – інфекцією завдяки міській владі – інфекцією

Новомосковськ має високі показники зараження ВІЛ – інфекцією завдяки міській владі – інфекцією

3 Грудня 2018 0 Comments

Цього року Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня, присвячений темі «Право на здоров’я». Це – право кожного, у тому числі людей, які живуть з ВІЛ, на попередження та лікування хвороби, прийняття рішення про своє здоров’я, дотримання власної поваги і гідності, відсутність дискримінації.

Нині у Новомосковській центральній районній лікарні, під медичним наглядом, знаходиться 300 ВІЛ-інфікованих (показник 404,4 на 100 тис. населення), з них 123 хворих з діагнозом СНІД.

Впродовж 10 місяців 2018 року на Новомосковщині під медичний нагляд вперше взято 47 ВІЛ-інфікованих осіб (показник захворюваності 63,6 на 100 тис. населення), 29 хворим встановлено діагноз СНІД (показник захворюваності 39,2 на 100 тис. населення).

Активність епідемічного процесу ВІЛ-інфекції підтримується за рахунок прихованого компоненту. Значна частина оціночної кількості людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією, не знає про свій ВІЛ-позитивний статус.

Новомосковський район не зовсім активно долучився до проведення заходів з метою зупинити епідемію ВІЛ/СНІД. Для цього служба СНІД не проводить роботу над формуванням системи надання якісних послуг з профілактики, лікування та догляду у сфері ВІЛ-інфекції/СНІДу найбільш уразливим до епідемії групам населення. На сьогодні антиретровірусну терапію отримують 228 пацієнтів.

Пріоритетними кроками у боротьбі з епідемією ВІЛ-інфекції є попередження нових випадків інфікування, забезпечення рівного доступу до консультування і тестування, значне розширення обсягів антиретровірусної терапії нажаль, цього на Новомосковщини ніхто не робить.

Нагадуємо, що єдиний спосіб дізнатися про ВІЛ-статус – пройти обстеження на ВІЛ-інфекцію. Тест на ВІЛ займає всього 15 хвилин, але він допоможе своєчасно дізнатися про свій статус і зберегти життя за рахунок вчасно розпочатого лікування.

Звертайтесь до Новомосковської ЦРЛ у кабінет «Довіра», який знаходиться за адресою: Новомосковськ, вул. Гетьманська, 238, телефон: (097) 383-89-07, та проходьте безкоштовне анонімне консультування і тестування на ВІЛ-інфекцію.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *