Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

У МІСТІ НОВОМОСКОВСЬК ПРОЙШОВ ЗАХІД «ЖИТТЯ, ЯК КІНО, КІНО, ЯК ЖИТТЯ»

У МІСТІ НОВОМОСКОВСЬК ПРОЙШОВ ЗАХІД «ЖИТТЯ, ЯК КІНО, КІНО, ЯК ЖИТТЯ»

19 Вересня 2019 0 Comments

18 вересня поточного року на абонементі центральної міської бібліотеки , в рамках засідання ретро-салону «Nostalgie», пройшов захід, присвячений Дню українського кіно, а також ювілеям двох українських режисерів – Сергію Параджанову та Олександру Довженко.

 

Незмінна куратор клубу, провідний методист Ірина Пігур, розпочала вечір із знайомства з біографіями видатних особистостей кінорежесури, їх творчим та буденним життям; повідала маловідомі факти з життя та презентувала кадри з документальних відео і уривки з найвідоміших кіноробіт митців.

 

Цікаво те, що саме під керівництвом Олександра Довженка Сергій Параджанов писав дипломну роботу, проте це не єдине, що пов’язує цих режисерів. Обидва вони в різні для себе часи створили шедевральні картини, які отримали визнання  усього світу: Довженкова «Земля» та «Тіні забутих предків» Параджанова стали сенсацією закордоном, проте в Україні зазнали нищівної критики з боку влади. І основоположник поетичного кіно Олександр Довженко, і його епатажний послідовник Сергій Параджанов мали досить схожу трагічну долю життя – постійний нагляд з боку партійного керівництва, КГБ, переслідування, заборони знімати й ідеологічну цензуру всього, що вони створювали. Зрештою, Параджанов навіть був заарештований за неправдивим обвинуваченням.

 

Ці та багато інших деталей дізналися гості заходу, а на завершення провідний бібліотекар абонементу Ірина Уханова презентувала аудиторії книжкову виставку, що налічує твори як самого Олександра Довженка, так і документальну літературу про обох видатних режисерів.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *