Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

ОСІННІЙ СЮРПРИЗ ДЛЯ УЧНІВ НОВОМОСКОВСЬКА ВІД “КОНТРАКТ ПРОДРЕЗЕРВ 5” РОДИНИ ШАРКУНІВ

ОСІННІЙ СЮРПРИЗ ДЛЯ УЧНІВ НОВОМОСКОВСЬКА ВІД “КОНТРАКТ ПРОДРЕЗЕРВ 5” РОДИНИ ШАРКУНІВ

30 Вересня 2019 0 Comments

26 вересня 2019р. усі керівники закладів загальної освіти отримали листи від управління освіти Новомосковська та ТОВ “Контракт Продрезерв 5”, щодо інформування батьків школярів про чергове підвищення ціни на харчування школярів з 1 жовтня 2019 р. Давно нам відомий “Контракт Продрезерв 5”  серед навчального року раптово інформує, що тепер сніданок буде коштувати всього на 5 грн. дорожче! Всього на якусь дрібничку! Ціна сніданку складатиме тепер 25 грн., а обіду – 30грн. Виходить 55 грн. щодня, 22 робочі дні – 1210грн. Якщо школярів у родині двоє – 2420грн.! Це дуже вдарить по кишені батьків в цей нелегкій час! Адже відомо, що у нашому місті чимало батьків працюють на мінімальну заробітну плату, бо у нас в місті в Україні нема вибору кращої роботи. За останні роки у Новомосковську не з’явились нові підприємства чи фабрики, не збудовано нових робочих місць де ми могли б працювати і отримувати достойну зарплату.

Але “Контракт Продрезерв 5” Сергія та Олександра Шаркунів вважає інакше, бо одним із аргументів такого раптового підвищення цін є те, що у нас нібито підвищилася заробітна плата за останні роки. Хотілось би дізнатись – у кого вона підвищилася? У Нестеренка та його компанії? У братів Шаркунів яки кормлять дітей в школярів непотребом? Ще один аргумент з боку Шаркунів – підвищилися ціни на енергоносії, м’ясопродукти та овочі. Так, подорожчала картопля, але ж ТОВ “Контракт Продрезерв 5” закуповує її по гуртовим розцінкам, хіба не так? Та й у ваших супах більше рідини, ніж  овочів. Крупи не виросли в ціні, буряки, цибуля, капуста теж. М’ ясо теж ціна минулого року. То звідки таке стрімке підвищення вартості сніданків- обідів?

Олександр Шаркун

Невже ви не економите на доставці хліба, який ви завозите у шкільні їдальні раз на 4 дні? Ви вдома теж їсте черствий хліб? Певно, що ні! А наші діти змушені їсти сухий хліб у їдальні, бо ви його не привозите щодня свіжим та м’яким, хоча і повинні саме так робити. Родина Шаркунів, ви ж економите на доставці хліба,не думаючи про здоров’ я дітей. Ще ви економите на кістках, з якого варять бульйон для борщів. Коли у їдальнях варять ці кістки, то стоїть нестерпний сморід не лише у їдальні, а по всій будівлі школи. Сморід такий, що викликає нудоту. Бо такі кістки із “запашком” не кожен купить навіть своїй собаці. При цьому директори шкіл мовчать. А Ви брати Шаркуни, постачаєте цю отруту дітям у школи. До речі, а витяжні системи ви поставили в усі харчоблоки шкільних їдалень? Ні. Бо ви не вкладаєтесь матеріально у нормальне і сучасне забезпечення організації роботи їдалень. Ви просто заробляєте гроші на здоров’ї наших дітей поки батьки не знають про це. Вас не турбує якість страв, якими харчуються наші діти, а свої ви таким не кормите. До речі, а озвучіть для усіх нас ваші ціни на кг хліба, ковбаси (бридкої, де суцільний крохмаль, бо саму дешеву закуповуєте), на оті гіркі жири (чому не олія для смаження?), на оті квашені солонющі і кислющі огірки та помідори, які неможливо їсти. Поясніть нам, батькам, чому гречану кашу, яку діти не доїли, працівниці збирають у каструльку за розпорядженням завідуючої  їдальні і ставлять її в холодильник, а наступного дня варять з цих недоїдків гречаний супчик для школярів ? Це саме відбувається і з іншими крупами – сьогодні, наприклад, рисова каша в меню, то на завтра чекайте рисовий суп по три, чотири дні . Це є правдивою інформацією, бо ми опитували про подібні факти своїх знайомих та родичів, які працюють у шкільних їдальнях міста. Ваші перевірки, про які ви заздалегідь повідомляєте шкільні їдальні – цього не покажуть та не показують, зрозуміло ж. Ваш “Контракт Продрезерв” не слідкує за станом посуду – багато щербатих тарілок та чашок, які ви закупили на складі бракованого та дешевого посуду. Знову зекономили? Як і не слідкує за тим, чим і як миють цей посуд.

Дуже багато запитань до організатора харчування школярів. Навіть не запитань, а реальних претензій щодо такого невиконання обіцяного нам колись, коли ви “виграли”  в черговий раз тендер на організацію харчування у школах міста ї в цьому вам допомагав та допомагає Нестеренко та його оточення. Шкода, що у вас нема конкурентів у цій бізнесовій сфері у нашому Новомосковську бо у вас міцна «криша» яка убрала усіх конкурентів та дає вам можливість вигравати усі тендери. Адже саме цим фактом ви і користуєтесь, заробляючи свої статки на здоров’ї наших дітей. Сергій та Олександр, не  дивуйтесь, якщо з 1 жовтня цілі класи перестануть харчуватись у їдальнях вашими дорогими сніданками і обідами. І не дай Бог, ми дізнаємось, що хтось буде тиснути на директорів і вчителів із цього приводу оба по вашій указівки, то обіцяємо не мовчати і надсилати сигнали про цю ситуацію до Президента в Офіс Президента України Володимира Зеленського, до ЗМІ усіх рівнів. Оприлюднимо усі факти заради захисту інтересів наших дітей та дітей міста Дніпро де ви теж кормите дітей непотрібом. Пам’ятаєте те відео, що “прославило” Новомосковщину на всю країну та за її межі навіть, де працівниці їдальні роздавали кашу голими руками? Подібні відеофакти є у нас від дітей- старшокласників. Але раніше не виносили за стіни школи такі речі бо тоді був Нестеренко та його холопи при владі які вирішували все на місцях. Та терпець увірвався!

Багато питань і до міської влади, до депутатів які ховаються на хлібозаводі від людей. У нас до міської влади та депутатів запитання, за 4 роки ви хоч раз навідувались у школи, щоб на власні очі побачити, чим і як годують наше підростаюче покоління? Щоб отак хоч раз зайти на перерві без  попередження до їдальні і спитати у дітей :”Чи смачно вам, дітки? А чому не їсте котлетки? А чого б вам хотілось, щоб стало краще?” Не пробували так? Спробуйте, відірвіться від своїх крісел у кабінетах. Почніть нарешті працювати для народу!

Нещодавно з’явилась петиція до міської ради щодо відновлення безкоштовного харчування для учнів 1-4 класів. Ми віримо, що наш народний мер Літвіщенко Віктор Іванович підтримає таке прохання. Бо знаємо, що 2 роки тому він такого не допустив би ніколи. В усій країні школярі 1 – 4 класів харчуються безкоштовно, окрім нашого міста  Новомосковськ. Навіть у роки економічної кризи в державі в місті знаходили кошти для організації безкоштовного харчування учнів початкових класів.

Щиро віримо, що нас почує нова влада хоча і зі старими коріннями та наведе справжній порядок у питанні організації якісного харчування школярів навчальних закладів міста Новомосковськ.

     Батьківська спільнота Новомосковська

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *