Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

ШЕРИФИ-КОСТОЛОМИ НА СЛУЖБІ В ОТГ

ШЕРИФИ-КОСТОЛОМИ НА СЛУЖБІ В ОТГ

6 Жовтня 2019 1 Comment

Декілька місяців тому на Дніпропетровщині спалахнув черговий скандал, в якому, як і прийнято в цьому регіоні, беруть участь представники правоохоронних органів.

Ті, хто покликаний захищати нас з вами і, звичайно ж, закон, насправді знищують нас, плюють на закон і набивають свої кишені, розуміючи, що все має початок і все має кінець.

Після об’єднання більшості територіальних громад (спільнот) в ОТГ, ці громади обзавелися своїми так званими шерифами, в реалії – це прості поліцейські, і деколи з сумнівним минулим.

Як правило, на таку роботу територіальні громади підшукують собі шерифів з числа раніше звільнених або переатестованих колишніх міліціонерів, даїшників та беркутівців, які показали себе на Євромайдані як люди, що готові вбивати своїх співвітчизників за наказом.

Ось і в Піщанську ОТГ на службу прийшли, як кажуть, справжні копи, які мають у своїй шафі декілька скелетів. Але про це вони, звичайно ж, громаді не повідомили тому, що вони є кращими знайомими Дмитра Лисичкіна, голови Піщанської ОТГ. Власне кажучи, він же й запросив своїх колишніх товаришів по службі, послужити і його громаді.

Дмитро Лисичкін, у минулому працівник правоохоронних органів, теж має чимало скелетів у своїй шафі.

Але сьогодні мова піде не про нього, а про його товаришів, які нам зовсім не ТОВАРИШІ!

Так от, повертаємося до наших шерифів.

Ми звернули увагу, що так звані шерифи, а по нашому – поліцейські, а якщо брати з початку – то стара, добра міліція, з усіма випливаючими – це люди, які отримали значки, форму та зброю у деяких ОТГ, як кажуть, втратили береги і влаштували повний «бєспрєдєл». Вони прикриваються благими намірами і розповідають жителям ОТГ, що їх методи дієві і спрямовані на очищення ОТГ від злочинності.

Хотілося б зазначити, що так звані охоронці порядку в ОТГ, з моменту їх появи на службі, були неодноразово помічені при виконанні в легкому алкогольному сп’янінні і в оточенні дівчат. Але ми так розуміємо, що такій службі ні в якому разі не заважає легке алкогольне сп’яніння.

Швидше за все, саме такий вже майже постійний стан шерифів не заважав їм провести спецоперацію на мікрорайоні Меліоративне, який входить до Піщанської територіальної громади. Так от, озброївшись спецзасобами, одягнувши футболки, шорти, блатні кепки, на цивільному автомобілі шерифи влаштували засідку наркоманам.

У той момент, коли наркомани зібралися в лісосмузі біля центральної дороги в селищі Меліоративне, шерифи вийшли з автомобіля, який належав одному з них, і накинулися на так званих наркоманів.

Далі шерифи почали жорстоко бити гумовими кийками без розбору всіх перебуваючих там людей, як вони вже не раз робили на Євромайдані з мирними жителями України, які приїхали на мирні протести. Ось тільки деякі з шерифів тоді були беркутівцями і, як кажуть, згадали минуле.

Виходячи з наданої нам інформації, спецоперація шерифів полягала в тому, щоб вистежити збір людей, схожих на наркоманів, жорстоко їх побити, по можливості зламати їм кістки, і це як би і все. Ну ще в ході так званої спецоперації допускалася можливість кого-небудь з так званих наркоманів вбити, вивезти його за межі території ОТГ і викинути. І хай вже інші шерифи або копи знаходять і списують на банальне передозування.

Чому ми не називаємо цих людей, які зібралися, чітким визначенням «наркомани»? Тому що ці люди не були затримані шерифами, вони не були направлені на експертизу, яка повинна була встановити наявність факту вживання наркотичних речовин і чи є вони взагалі наркоманами.

Шерифи Піщанської ОТГ просто вибігли, побили, і на цьому все!

Затримання не було, обшуків не було, направлення на експертизу теж не було.

Ну от якось так.

І ще один не менш важливий факт: у ході так званої спецоперації шерифів Піщанської ОТГ серйозно постраждав молодий чоловік, його ім’я Микола.

Як він стверджує, до мікрорайону Меліоративне він приїхав з метою зустрічі зі своєю коханою дівчиною. А в той злощасний день він опинився поряд з лісосмугою, в якій проходила так звана спецоперація, випадково, бо його висадили на повороті на село Знаменівка, і Микола йшов уздовж лісосмуги у напрямку до багатоповерхових будинків.

А далі….

Правильніше буде не описувати ситуацію, щоб не перекручувати і не трактувати розповідь Миколи Ликова.

Ми публікуємо інтерв’ю з Ликовим Миколою Васильовичем, записане керівником громадської організації «Новомосковськ – наше місто» Костянтином Пузирем. У ході інтерв’ю Микола розповідає про ситуацію і відповідає на поставлені запитання.

Після перегляду нам нема чого ще додати. Тут, як мовиться, вже повинні реагувати правоохоронні органи і суспільство, яке теж може постраждати від протиправних дій таких ось «шерифів».

На момент виходу нашого матеріалу нам стало відомо, що після публікації інтерв’ю з постраждалим від рук шерифів Миколою Ликовим у керівника громадської організації «Новомосковськ – наше місто» Костянтина Пузиря почалися проблеми. На його адресу відразу ж після публікації інтерв’ю на каналі ютьюб почали надходити погрози. Буде правильно сказати, що спочатку його попросили прибрати інтерв’ю, а коли вмовляння не подіяли, на його адресу посипалися погрози.

Ми сподіваємося, що правоохоронні органи Новомосковська відреагують і візьмуть ситуацію під контроль.

Якщо цього не станеться, то ми в свою чергу зобов’язуємося інформувати наших читачів про те, що відбувається і в тому числі, про бездіяльність правоохоронних органів Новомосковська, області та України в цілому.

 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Comments

  1. руслан
    7 Жовтня 2019 - 13:16

    парень может быть и нарик,но кто дал право полиции себя так вести ?

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *