Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

ДО ДНЯ ЯБЛУКА У НОВОМОСКОВСЬКУ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ПРОВЕЛИ СВЯТО

ДО ДНЯ ЯБЛУКА У НОВОМОСКОВСЬКУ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ПРОВЕЛИ СВЯТО

23 Жовтня 2019 0 Comments

8 жовтня 2019 року працівники Новомосковської бібліотеки-філії для дітей № 4 запросили на свято гарного настрою «Ой, яблучко!» учнів 4-Б класу ЗЗСО № 12 (вчитель Українець Л. Л.), присвяченого саме Всесвітньому дню яблука.  З цікавими фактами з історії про яблука, користь фруктів ознайомила дітей провідний бібліотекар Лісняк Т. Є.

 

21 жовтня відзначається Всесвітній день яблука. Згідно історії, яблуня родом з Малої Азії, звідки переїхала до Палестини і Єгипту, а звідти до самої Європи. Яблука почали вживати в їжу понад 8,5 тисяч років тому. Смакові та цілющі властивості яблука розхвалені ще в рукописах, знайдених у єгипетських пірамідах і гробницях. Навіть комп’ютерна компанія Apple Makintosh обрала своїм голотипом саме яблуко.  До України свято прийшло з Великобританії, але частіше українці свято яблук пов’язують з яблуневим Спасом, що святкується у серпні місяці. Яблуня в Україні – найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято. Восени багатий урожай яблук символізує достаток та благополуччя українських родин, а також здоров’я, життєву силу, молодість, любов.

 

Юні новомосковці-книголюби почули багато цікавих розповідей, віршів і легенд про яблука. Нікого не залишили байдужими веселі конкурси «Яблучні заморочки», «Почепи яблуко», «Яблучні пазли», «Фруктовий розмай».

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *