Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Корупція на дитячому нещасті: у новомосковских чиновників це стало нормою.

Корупція на дитячому нещасті: у новомосковских чиновників це стало нормою.

29 Жовтня 2019 0 Comments

Як ви думаєте, чи можна заробляти брудні гроші, позбавляючи беззахисних дітей даху над головою?

Багато хто відповість, не замислюючись – ні! Як можна заробляти на беззахисних дітях?

А ось новомосковські чиновники з вами не погодяться!

І своїм діям вони готові знайти пояснення. Ось тільки правоохоронні органи їм не ставлять жодних запитань, адже вони працюють в корупційному зв’язку!

Нещодавно один із ріелторів міста Новомосковська розповів нам цікаву схему заробітку службою у справах дітей при виконавчому комітеті міста Новомосковська.

Як розповів нам співрозмовник, згідно з чинним законодавством України, при продажу квартири або житлового будинку, в якому прописані або проживають неповнолітні діти, держава зобов’язана забезпечити дитину рівноцінним житлом.

І не після продажу, а перед продажем. І тільки після цього виконавча служба у справах дітей видає дозвіл виконкому для відчуження нерухомості, під пильним наглядом прокуратури.

Як же все відбувається насправді?

Служба у справах дітей при виконавчому комітеті міста Новомосковська бере 500 доларів США (а в деяких випадках і більше) і за це видає дозвіл на продаж нерухомості. Причому, не перевіряючи, забезпечені на момент продажу нерухомості неповнолітні діти квадратними метрами чи ні.

При цьому хотілося б зазначити, що ювенальна юстиція в частці зі службою і теж не перевіряє, де будуть жити діти після того, як їх батьки продадуть квадратні метри.

Можна було б сказати, що це брудні наговори на кристально чистих працівників служби.

Але ми ж розуміємо, що таке відбувалося і відбувається, особливо в нашій країні, в якій вже давним-давно правоохоронна система не контролює, коли неповнолітніх дітей викидають на вулицю.

Ви запитаєте, чому ріелтор вирішив нам розповісти правду?

Чому раніше мовчав і, врешті-решт, чому він не звернувся до правоохоронних органів?

І це буде справедливе запитання, і на нього співрозмовник нам дав відповідь, коли саме це питання ми йому поставили.

По-перше, раніше його влаштовувало те, що рішення виконкому на продаж квартири можна було без будь-яких проблем придбати за 500 вічнозелених.

Але раптом, з приходом обраного мера міста , розцінки різко збільшилися, що вкрай не влаштовує торговців нерухомістю. Та як нам стало выдно про це новий мер ні сном ні духом незнає

Як пояснило нам джерело зі служби у справах дітей при Новомосковському виконкомі, раніше мера Літвіщенка не допускали до роботи, і тому було простіше вирішувати з членами виконкому.

Була одна фіксована вартість, а тепер є мер, і це створює певні проблеми, тому вартість рішення збільшилася, що безпосередньо позначилося на заробітках ріелторів.

А чому в поліцію не зверталися, і чи є взагалі сенс туди звертатися?

Коли терміново потрібно провернути угоду з квартирою родині, яка знаходиться на межі існування, немає сенсу звертатися до тих, хто в долі та отримує свій відкат.

Нам би дуже хотілося, щоб розказане вище не мало підтвердження.

І ми додатково зв’язалися ще з одним ріелтором, який також надає послуги посередника на ринку нерухомості, і він нам підтвердив значну частину розповіді.

Ріелтор сказав, що дійсно, при владі Нестеренка з виконкомом та депутатами було набагато простіше вирішувати подібні брудні справи. На даний момент, з приходом мера Літвіщенка з’явилися певні труднощі у вирішенні подібних питань, але працівники виконавчої влади обіцяли, що ці незручності тимчасові.

Хотілося б сподіватися, що після виходу нашої статті все кардинально зміниться, і міські чиновники перестануть позбавляти дітей даху над головою.

А найголовніше, правоохоронні органи перестануть брати відкати і наведуть порядок, підвищуючи контроль над тим, щоб діти не залишалися без житла.

Як можна заробляти на дитячому нещасті, а тим більше в такий важкий час, як зараз?

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *