Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Хто “кришує” незаконні заправки в Новомосковську?

Хто “кришує” незаконні заправки в Новомосковську?

4 Листопада 2019 0 Comments

Непідконтрольні міській владі міські ЗМІ неодноразово порушували питання на сторінках своїх видань про те, що місто Новомосковськ за останні чотири роки було повністю заставлене мінізаправками.

На запити деяких Інтернет-видань влада міста Новомосковська відповіла за підписом Сергія Горошка, що вони ніяких дозволів на встановлення автозаправок не надавали та що з такими питаннями потрібно звертатися до Новомосковської Міжрайонної прокуратури або ж до поліції, мовляв, це вони тут все «кришують», з нами нічого не погоджують.

А коли міська влада починає реагувати, а тим більше діяти, прокуратура і поліція починають лякати порушеними кримінальними справами, і радять міській владі не сунути свій ніс у цей бізнес.

Колишній заступник міського голови з економіки Костянтин Миколайович Морозов в ході розмови нам розповів, що скарги на незаконні автозаправні станції від жителів міста надходять систематично, але реагувати вони не можуть тому, що цей бізнес «під дахом» прокуратури і поліції.

– Як тільки ми виїжджаємо за місцем скарги, мені на мобільний телефонують з прокуратури, а потім і з поліції, і задають одне питання: ви, Костянтине Миколайовичу, щось маєте проти прокуратури або поліції?  Якщо я, або тимчасово виконуючий обов’язки мера міста Сергій Горошко продовжуємо займатися питанням заправок, то нас запрошують на розмову і попереджають, що можуть провести обшуки у виконкомі, а рішення суду на проведення обшуків для них не проблема, – говорить Костянтин Миколайович.

Ми не могли не запитати у Костянтина Морозова, чи інформували про дану ситуацію народного депутата Вадима Нестеренка? (примітка редакції: звертаємо вашу увагу на те, що дана розмова відбулася навесні цього року й в той час Вадим Григорович був діючим народним депутатом України від «Блоку Петра Порошенко»).

– Так, він в курсі, але в нього з прокуратурою і поліцією якісь спільні справи, проте він просив поки не лізти до заправок, мовляв, ще час не прийшов ними займатися.

Костянтине Миколайовичу, а правда те, що до деяких міні-АЗС у нашому місті має відношення один із депутатів Новомосковської міської ради від партії «Зелені України»?

– Це не зовсім правда, в місті Новомосковську є така політична партія, як партія «Зелених України», керує цією партією депутат Новомосковської міськради Роман Георгійович Лебедєв, і у нього в парті є такий собі Олег Вікторович Кардашов. Він не є депутатом, але є членом Новомосковського виконавчого комітету, саме ця людина є власником декількох міні-АЗС в нашому місті.

  • А хто йому надав дозвіл? Невже міська влада під керивництвом Сергія Горошко?

– Наскільки мені відомо, на одну заправку Кардашов отримав дозвіл у 2012 році, а от на решту, наскільки мені відомо, – ні! Принаймні, ми йому точно нічого не давали, а заправки його облаштовані та працюють.

– Міська влада взагалі планує цим питанням займатися? Президент змінився, часи змінилися, міська влада взагалі планує працювати?

– Ви маєте на увазі взагалі? Чи стосовно заправок?

– У першу чергу я мав на увазі заправки.

– Щодо заправок, я не можу нічого відповісти, їх «кришують» правоохоронні органи, всі питання до них. А що стосується роботи виконавчої влади, то ми працюємо і будемо працювати, хоч нам Зеленський дуже не подобається. Адже Президент Зеленський – це людина Коломойського, а цей нічого доброго країні не зробить, а тим більше для нашого міста.

Далі наші питання перейшли в іншу площину, ми пізніше опублікуємо наші запитання і відповіді заступника мера з економіки Костянтина Миколайовича Морозова.

Після отриманої інформації ми спробували звернутися за коментарем до правоохоронних органів міста Новомосковська коли там працював Олександр Чипець. І перше, що почули, це питання «Ви з «Полезной газеты»?» На відповідь «ні» надходило питання «А з якою метою цікавитеся заправками?» Не почувши відповідь, нас відправили до прес-секретаря, якого на місці не виявилося як в прокуратурі, так і в поліції.

Ось такі справи відбуваються з міні-АЗС в місті Новомосковську, звертаємо увагу Генеральної прокуратури і Міністерства внутрішніх справ на те, що деякі міні-АЗС в місті Новомосковську розташовані поруч з  багатоповерховими житловими будинками, і це є грубим порушенням чинного законодавства.

 

А деякі міні-АЗС знаходяться в зоні охорони історичних пам’яток, і ця територія під охороною ЮНЕСКО, але прокуратурі та поліції глибоко нас..ь на цей факт.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва  місцева прокуратура та поліція повино проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України.

Ми сподіваємося, що з приходом нового Президента зміниться влада, а зі зміною влади зміниться і ситуація.

Нам би хотілося в це вірити!

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *