Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Депутат Хмельницької облради від ПР склав повноваження

Депутат Хмельницької облради від ПР склав повноваження

23 Січня 2014 0 Comments

Депутат Хмельницької облради від Партії регіонів Віктор Добровольский склав повноваження.

Про це сказано в проекті рішення «Про дострокове припинення повноважень депутата Хмельницької обласної ради», винесеному на розгляд позачергової сесії 24 січня й оприлюдненому на сайті облради в четвер.

У повідомленні зазначено, що члени постійних комісій облради підтримали проект у зв’язку з тим, що Добровольский написав заяву про складання повноважень за власним бажанням.

Водночас депутати Хмельницької міської ради ухвалила рішення з вимогою проведення позачергових виборів президента і Верховної Ради України, відставки уряду Миколи Азарова і ліквідування спецпідрозділу «Беркут».

«Ми, депутати Хмельницької міської ради, висловлюючи волю громади міста Хмельницького, глибоко занепокоєні ситуацією, що склалася в Україні. Низка останніх подій: антизаконне «ручне голосування» у Верховній Раді України та події, що відбуваються на вулиці Грушевського у Києві – штовхають країну у прірву громадянської війни», – заявили депутати.

Крім цього, вони вимагають: скасувати всі закони, ухвалені 16 січня, як такі, що суперечать регламентові Верховної Ради і Конституції України; притягти до кримінальної відповідальності осіб, винних у побитті та вбивстві мирних демонстрантів та представників ЗМІ; припинити переслідування усіх учасників мирних акцій протесту; відновити державний курс на євроінтеграцію та підписання протягом 2014 року угоди про асоціацію України з ЄС.

Окремо місцеві депутати проголосували за те, щоб у п’ятницю оголосити у Хмельницькому день жалоби за загиблими під час акцій протесту у Києві.

Тим часом близько тисячі протестувальників блокували Хмельницьку обласну державну адміністрацію, обклавши її мішками з снігом, бочками з водою та старими автомобільними шинами.

Люди вимагають провести позачергову сесію обласної ради, щоб ухвалити звернення до чинної влади із закликом припинити силове протистояння в Києві.

У відповідь на вимоги мітингувальників голова облради Микола Дерикот видав розпорядження скликати завтра позачергову сесію щодо «суспільно-політичної ситуації в країні».

джерело: http://zik.ua/

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *