Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Хочеш бути здоровим – будь ним!

Хочеш бути здоровим – будь ним!

19 Лютого 2015 0 Comments

В останні десятиріччя на фоні несприятливих демографічних змін відбувається погіршення стану здоров’я населення України та нашого міста.

Понад 60% дорослого  населення та до 20% дитячого населення страждають на хронічні неінфекційні захворювання такі, як хвороби системи кровообігу (гіпертонічна хвороба, ішемічна хвороба серця, порушення мозкового кровообігу), онкологічні захворювання, цукровий діабет, хронічні хвороби нирок, опорно-рухового апарату. Згідно з прогнозам Всесвітньої організації охорони здоров’я частка цих захворювань буде зростати.

Разом з тим, великомасштабні демографічні дослідження свідчать про значні можливості в профілактиці хвороб цивілізації. До 80% ішемічної хвороби серця, 90% діабету 2 типу і близько третини онкологічних захворювань можна запобігти шляхом зміни факторів, що визначають спосіб життя. Ефективність таких заходів удвічі перевищує ефект від медикаментозного лікування.

З ініціативи міського центру первинної медико-санітарної допомоги розроблена міська програма «Здоров’я населення м. Новомосковськ на період до 2019 року», основною метою якої є збереження та зміцнення здоров’я населення, профілактика і лікування хвороб цивілізації.

Програма передбачає як заходи з формування здорового способу життя, так і удосконалення медичної допомоги населенню, в першу чергу профілактику хронічних неінфекційних хвороб.

З 2015 року зміниться система роботи сімейних лікарів. Завдання обстежити кожного жителя міста як лабораторно (загальний аналіз крові, сечі, цукор крові, холестерин) та функціонально (вимірювання внутрішньо очного тиску, артеріального тиску, індексу маси тіла, гостроти зору, слуху, цитологічне обстеження жінок, флюорографія, мамографія та інші обстеження), з урахуванням яких сімейний лікар зробить висновок щодо стану здоров’я кожної людини та розробить індивідуальний план оздоровчих заходів.

Ми плануємо зустрічатися щороку з кожним мешканцем міста (за його згоди). Для цього кожен сімейний лікар склав помісячний територіальний план та запросить кожного жителя на профілактичне обстеження.

Медичний огляд буде безкоштовним для пацієнта. Для зручності, зателефонувавши своєму сімейному лікарю, можливо записатися на конкретний час, що дозволить уникнути черги.

Будьте здорові!

Центр ПМСД

тел. 7-16-24

електронна  пошта: novcentrpmsd@ukr.net

сайт Центру:http://www.novmed.org

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *