Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

У МЕРЕЖІ З’ЯВИЛОСЬ ВІДЕО НЕВДАЛОГО НАПАДУ “ТІТУШКІВ” НА ВОЛОНТЕРСЬКИЙ ЦЕНТР

У МЕРЕЖІ З’ЯВИЛОСЬ ВІДЕО НЕВДАЛОГО НАПАДУ “ТІТУШКІВ” НА ВОЛОНТЕРСЬКИЙ ЦЕНТР

17 Березня 2015 0 Comments

Внаслідок спроби нападу на активістів “тітушки” були оперативно нейтралізовані, обеззброєні і “скуштували столичного асфальту”. Один із них – учасник нападу на журналістів 18 травня 2014 року.

Про це пишуть учасники “Волонтерського центру С14” на своїй сторінці уFacebook.

У коментарі до оприлюднених кадрів на відеохостингу YouTube волонтери повідомили: 16 березня о 9-й ранку на волонтерський склад групи С14 по вулиці Стальського 24 на столичній Воскресенці приїхали представники КП “Дирекція”, щоб з’ясувати питання оренди з власником, який передав своє приміщення волонтерам.

В цей же час на місце прибув мікроавтобус Volkswagen, з якого вийшла група осіб. Волонтери центру підійшли поцікавитися, хто вони і з якою метою тут перебувають, при цьому під куртками прибулих помітили бронежилети. У на запитання молодики відповідали підкреслено грубо, а при спробі їх сфотографувати напали на волонтера. Один з нападників дістав пістолет, після чого з приміщення на допомогу вибігли активісти. Вони нейтралізували нападників та вибили з рук зброю. Частина нападників утекла, але серед пійманих виявився відомий персонаж – ним виявився один із сумнозвісних компаньйонів Вадима Тітушка по справі нападу на журналістів 18 травня 2014 року.

Один із активістів, Сергій Бондар, описав подію так: “Нашим хлопцям, що пройшли Донецький аеропорт, брали участь у захопленні Маріуполя, у штурмах Іловайська і обороні Пісок, хлопцям, що неодноразово потрапляли під обстріли мінометів та “Градів”, периферійні “рішали” з угрупувань “тітушок” не здалися небезпечними. “Жлоби” були оперативно нейтралізовані, обеззброєні і скуштували столичного асфальту”.

Коли прибула міліція, з’ясувалося, що частина з нападників є співробітниками т. зв. “Добровільних народних дружин”, що раніше входила у “Дніпровську громадську варту”.

Активісти зазначили: це не перший візит різноманітних угрупувань на волонтерський склад С14. Туди практично щомісяця приходять представники різних організацій зі спробами захопити приміщення. Вочевидь цього разу вони спробували перейти до агресивних дій.

Саме приміщення, в якому орендар розмістив волонтерський центр, пустувало декілька років. Центр діє півроку і займається допомогою бійцям батальйонів “ОУН”, “Азов”, “Київ-2”, ДУК, батальйону НГУ імені Кульчицького, а також 54-му окремому розвідувальному батальйону.

Джерело: 5.ua

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *