Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Водоканали Бойка: фінал історії

Водоканали Бойка: фінал історії

23 Квітня 2015 0 Comments

Економічна правда” уже писала про те, як структури колишнього віце-прем’єра та керівника фракції Опозиційного блоку Юрія Бойка збирали водоканали.

Схема оборудок була проста.

Комунальні підприємства передавалися в концесію компаніям, які в кінцевому рахунку належали пов’язаним з екс-“регіоналом” особам.

В основі стоять співвласники “Хімічно-промислового альянсу” – кіпрська компанія “Діренс вентурес лімітед” та Антон Чернецов.

Його батько є головним інженером Рубіжанського казенного заводу “Зоря”, яким колись керував Бойко.

Чернецов також керував Рубіжанською міською організацією Республіканської партії, очолюваної Бойком.

 

 

Натисніть для збільшення

Недавно нікому не відомий закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Титан” отримав дозвіл від АМКУ на придбання частки, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства – в статутному капіталі компанії “Білоцерківвода”.

Натисніть для збільшення

Остання, як відомо, належала структурам Бойка. Дані реєстру підтверджують це. Однак після підписання договору купівлі-продажу власником стане фонд “Титан”.

Натисніть для збільшення. Джерело irc.gov.ua

За даними преси, фонд “Титан” заснований у жовтні 2011 році фірмою ТОВ “Торговельний дім “Агроснаб”. Проте вже у грудні власність фонду було переведено на акціонерів, список яких реєстр не розкриває.

“Агроснаб” належав Анні Паращак, Олександру Фаєрману і КУА “ІФГ капітал венчурні фонди”. В кінці 2012 року співвласником КУА стало ПАТ “Спецбудмонтаж”, яким володіє “Тунарас інвестментс лімітед” з Кіпру.

Відомо, що “Тунарас інвестментс лімітед” має найбільший пакет – 31,6% – у фонді “Домінанта”. Свого часу його акціонером було ТОВ “Танталіт” – власник резиденції “Межигір’я” Віктора Януковича. Однак цей зв’язок опосередкований.

Фонд “Титан” зареєстрований за столичною адресою: вулиця Тарасівська, будинок 16. Розмір статутного капіталу дорівнює фантастичним 800 млн грн, керівником зазначений Олег Нікітін. Ця установа здійснює приватне розміщення цінних паперів інститутів спільного інвестування серед юридичних та фізичних осіб.

Джерело irc.gov.ua

Фізична особа також може бути учасником венчурного фонду, але тільки за умови придбання цінних паперів такого фонду на суму щонайменше 1 500 мінімальних заробітних плат – 1 827 тис грн.

Для засновників такі фонди найбільш перспективні серед усіх видів інститутів спільного інвестування, оскільки для них характерні порівняно незначні нормативні обмеження. Також до цих фондів висуваються найменші регуляторні вимоги з боку законодавства, що робить їх гнучким інструментом для здійснення інвестпрограм.

Зазначений фонд не вперше засвітився на регіональній орбіті. Недавно він претендував через підшефну компанію “Гідро-інвест” на будівництво міні-ГЕС у Київській області поблизу Білої Церкви. Потужність енергоспоруди – 1 Мвт.

Натисніть для збільшення. Джерело irc.gov.ua

Про будівництво міні-ГЕС зазначалося, що йде боротьба групи опозиціонерів з групою колишнього народного депутата Володимира Полочанінова.

До останньої входять кілька депутатів міськради. Серед них – помічник колишнього народного депутата, що працює у “Білоцерківводі”, та інші депутати, один з яких очолює комісію з питань комунальної власності та концесії.

Та і сам Полочанінов чітко називав суму коштів, яку повинні вкласти в проект “таємничі інвестори”: близько 2,5 млн євро.

Не дивує і наступний факт: тесть колишнього народного депутата керував КП “Білоцерківводоканал”, доки підприємство не взяли в концесію люди Бойка. Однак це було лише прикриттям, бо ключовим бенефіціаром був не Бойко.

За даними джерел, потужність міні-ГЕС дорівнювала приблизним потребам водоканалу, тому кінцеві бенефіціари вбивали одним пострілом двох зайців. Електроенергія займає близько 30% від загальної статті витрат “Білоцерківводи”.

Цікавий факт: компанія “Гідро-інвест”, що на 100% належить фонду “Титан”, зареєстрована у Білій Церкві на площі Торговій, 10.

За цією адресою знаходиться офісний центр. Дякуючи законодавчим нововведенням, можна з’ясувати, хто є власником цієї будівлі.

Натисніть для збільшення

Як зазначено у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, єдиним власником офісного центру значиться ТОВ “ПВІ”, що належить Павлу Івашкевичу. Останній – двоюрідний брат дружини Володимира Полочанінова.

Натисніть для збільшення. Джерело irc.gov.ua

Більше того, підписантом і керівником цього підприємства зазначений колишній народний депутат від “Фронту змін” Володимир Полочанінов.

 Натисніть для збільшення. Джерело irc.gov.ua

Проте компанія “ПВІ” перебуває у стані припинення своєї діяльності, а кредитори ще мають деякий час, щоб заявити свої вимоги.

Тепер можна побачити більш чіткий зв’язок між Полочаніновим та Бойком, який взяв “під крило” компанію-концесіонера, а після втечі Януковича та стабілізації ситуації передав “Білоцерківводу” справжнім бенефіціарам схеми. Ймовірно, що до оборудки причетні і Полочанінов, і “таємничий інвестор” Нікітін.

Автор поставив Володимиру Полочанінову низку питань, але він на них не відповів.

 

 

Источник: epravda.com.ua

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *