Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Мітинг, присвячений 29-ій річниці Чорнобильської трагедії.

Мітинг, присвячений 29-ій річниці Чорнобильської трагедії.

27 Квітня 2015 0 Comments

Чорнобиль – місто древньої краси,

Чорнобиль – пекло від тієї ночі,

А ми – заручники тепер усі –

Чорнобильці. Чи хочем, чи не хочем.

В нас незвичайна склалася сім’я,

В ній тисячі, хто далі, а хто близько.

Чорнобилець – у кожного ім’я,

Чорнобиль – для усіх страшна колиска.

26 квітня 1986 року вибух Чорнобилю сколихнув світ, закарбувавши в пам’яті людства дату жахливої техногенної катастрофи. Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася не лише України, а стала викликом усьому світу, випробуванням на здатність спільними зусиллями долати катастрофи глобального масштабу.

24 квітня мешканці міста, учасники ліквідації наслідків катастрофи, учні шкіл зібрались біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії аби вшанувати пам’ять героїчних земляків, які приймали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

На генеральній асамблеї Організації об’єднаних націй у грудні 2003 року 26 квітня проголошено Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

У ці  квітневі дні ми привертаємо увагу як  української, так і світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації, – наших співвітчизників і жителів інших держав. Серед них і ті, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров’я, а інколи і життя.

На мітингу до спільноти звернулась виконуючий обов’язки Новомосковського міського голови Т.Д.Дакова та голова міськрайонної громадської організації  інвалідів«Союз-Чорнобиль України» К.Є. Адаменко. З нагоди 29 річниці Чорнобильської трагедії були нагороджені грамотами обласної державної адміністрації К.Є.Адаменко та Л.Л. Ісакова; грамотами голови обласної ради – Б.В.Сорокін та О.Ф. Ахметалієв; грамотою міського голови – В.І.Живцов.

Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять наших земляків, які пішли з життя в наслідок дії радіації.

Чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих, так і за економічним збитком. Немає нічого важливішого за життя людей. Чорнобиль став поворотним відліком часу, новим виміром змісту життя.

Учасники мітингу звернулись до суспільства з проханням бережливо відноситись до природи, а учень СЗШ №14 Антон Піхотін прочитав вірша «Ти думаєш, деревам не болить?» Усім жертвам радіаційних катастроф присвятили свою пісню учасники зразкового вокального ансамблю «Фантазія».

По закінченню мітингу було покладено квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії. Захід було підготовлено творчим колективом Новомосковського клубу культури.

мiтинг_покладання_квiтiв мiтинг_читання_вiрша_А.Пiхотiн мiтинг_Чорнобил_ Спiваe_Фантазiя

 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *