Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Дніпропетровський нардеп Нестеренко — «офшорний передовик» Аграрного комітету

Дніпропетровський нардеп Нестеренко — «офшорний передовик» Аграрного комітету

17 Березня 2017 0 Comments

Офшорним передовиком комітету є мажоритарник і представник БПП — а раніше однопартієць і вірний соратник Олександра Вілкула — Вадим Нестеренко з Дніпропетровщини. Він вніс рекордні дані про фірми до Аграрного комітету: зареєстрував 23 юрособи. 19 юросіб пов’язані з агросектором, 13 юросіб займаються «вирощуванням зернових культур».

Громадський Рух ЧЕСНО проаналізував декларації 29 нардепів Аграрного комітету на на предсмет наявності конфлікту інтересів. Більшість нардепів (21) вказали у декларації принаймні одну юрособу, пов’язану з аграрним бізнесом. Українських аграрних фірм немає лише у деклараціях Добкіна, Івченка і Кучера.

 

 

 

               

         Нардеп має два офшори — корпоративні права на Likanova Investments LTD з Британських Віргінських островів і є бенефіціаром Ristone Holdings LTD з Кіпру. Українські активи Нестеренка в основному зосереджені у Києві у провулку Георгіївському, 2.

        Як виявилося, бізнес нардепа з БПП тісно пов’язаний із представниками «Опоблоку» на Дніпропетровщині. Нестеренко був обраний на Дніпропетровщині, де він має зв’язки з місцевими політиками. Директор ТОВ АФ «Орільська» Юрій Мазан є депутатом Дніпропетровської облради від «Опозиційного блоку», фіндиректор Ірина Дробітько раніше працювала у Дніпровській міськраді. На виборах 2015 року у Керносівську селищну раду потрапило 5 людей, які працюють на «Орільську».

Народный депутат Украины от Блока Петра Порошенко Вадим Нестеренко

       Через ТОВ «Злагода» є зв’язок з Анатолієм Біликом, екс-нардепом ІІІ скликання (1998-2002). Зараз Білик є депутатом Дніпропетровської облради від БПП. Михайло Пред, директор ДП  «Агрофірма «Мрія», був обраний у 2015 році депутатом Новомосковської райради від
«Опозиційного блоку».

        Співвласник ТОВ «Дніпромлин» Олексій Сорока у 2014 році був кандидатов в нардепи, директор Петро Єрьоменко висувався в місцеві депутати у 2015 році від БПП.

Директор ТОВ «Чумаки» Олександр Бочкар був обраний депутатом від «Опозиційного блоку» у Новомосковську міську раду.

       

Джерело

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *