Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

ВИ ПОВИННІ ЗНАТИ! З жовтня вводять нові правила для отримання комунальних пільг.

ВИ ПОВИННІ ЗНАТИ! З жовтня вводять нові правила для отримання комунальних пільг.

5 Жовтня 2017 0 Comments

Починаючи з жовтня 2017 року, соцслужби почнуть перераховувати субсидії українцям за новими правилами, передає Корупція.Інфо

Популярное: “Ось хто дура, так дура” Скандальний політик оцінив кандидатуру Савченко в президенти України

У першу чергу, скоротяться нормативи споживання, на які нараховується знижка, до того ж будуть враховувати доходи не за минулий календарний рік, а за минулі півроку.

Крім того, офіційно безробітним порахують дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів, а тим, хто приховає частину свого доходу, доведеться повертати незаконно використану знижку в бюджет.

Одним із головних нововведень є нова схема перерахунку субсидії.

Так, якщо в минулому році дохід був нижчим, то за новими правилами розмір субсидії дійсно буде меншим. Однак, якщо з минулого року дохід навпаки – скоротився, то за новими правилами можна отримати “знижку” більше. До нововведень у декларації потрібно було вказувати дохід за минулий календарний рік, а тепер – за минулі шість місяців.

Як пише видання, головне, від чого залежить розмір субсидії, – це дохід сім’ї.

Щоб дізнатися, скільки доведеться віддати за комунальні послуги, потрібно дохід на одного члена сім’ї розділити на два прожиткові мінімуми і помножити на 0,15. А щоб дізнатися, якою буде розмір обов’язкового платежу, потрібно отриману цифру помножити на загальний дохід сім’ї.

“Наприклад, сім’я із трьох осіб із загальним доходом у десять тисяч гривень повинна віддавати за комуналку 15,4% від сімейного бюджету (1540 гривень), а сім’я з трьох осіб із доходом у п’ять тисяч гривень на трьох може платити тільки 7,7 % від свого доходу (385 гривень). Формула розрахунку субсидії складена так, що чим вищий дохід, тим більше можна платити за комунальні послуги без знижки”.

“У країні розвинена тіньова зайнятість і дуже часто українці, які працюють без оформлення і не платять податки, звертаються до держави за матеріальною допомогою. Нині прожитковий мінімум – 1 624 гривні. Тобто безробітному порахують дохід у 3248 гривень.

Правда, якщо комісія при місцевому органі соцзахисту визначить, що людина не працює за “поважних причин”, наприклад, на ринку праці немає відповідних вакансій, при розрахунку субсидії можуть враховувати дохід на безробітного в розмірі одного прожиткового мінімуму – 1624 гривні”, – пояснити в Мінсоцполітики.

За що можуть забрати субсидію:

– за покупку на суму від 50 тисяч гривень (якщо ця покупка потрапила в реєстри, її зможуть відстежити в відділі верифікації Мінфіну);

– приховали додатковий дохід, наприклад, від здачі квартири в оренду (в Мінсоцполітики пропонують розширити повноваження соціальних інспекторів, які зможуть без попередження обстежити умови життя);

– є заборгованість за комуналку як мінімум за два місяці (інформація про заборгованість відображається на індивідуальних рахунках домогосподарств);

– доходу сім’ї досить, щоб самому платити за комуналку (інформацію про доходи органи соцзахисту отримують із податкової служби, Пенсійного фонду та інших відомств).

Крім того, якщо ваш дохід не змінився, розмір субсидії зміниться.

Все одно платити за комуналку доведеться більше або ж економити. Так, знижку дають тільки на соціальний норматив споживання, за все, що перевищує норму, платити доведеться самостійно. Зазначені нормативи з жовтня скоротяться на опалення і газ.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *