Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

У Новомосковську проходе суботник «Чисте місто починається з мене»

У Новомосковську проходе суботник «Чисте місто починається з мене»

22 Квітня 2018 0 Comments

Щоб зробити Україну привабливою та чистою, необхідно перш за все починати з місць, які оточують нас. Щороку в третю суботу квітня відзначається День довкілля.

Довгоочікувана весна прийшла і почала вбирати все живе в зелені шати, але разом із цим принесла із собою багато роботи по благоустрою прилеглих територій. Саме про це дбає сьогодні і шкільна громада Новомосковського КЗЗСО №1 (директор Чорна Н.Й.).

З метою  поліпшення санітарного стану території закладу освіти, упорядкування пришкільних ділянок, формування стійкого усвідомлення необхідності дотримання порядку в зеленій зоні школи, підвищення рівня екологічної культури школярів, формування у школярів ціннісного ставлення особистості до праці був проведений суботник, який об’єднав небайдужих учасників освітнього простору.

Розпочався суботник урочистою лінійкою, під час якої було ознайомлено з планом проведення заходів:

– збір макулатури «Врятуємо дерева!»

– впорядкування пришкільної території;

– конкурс «Клумба класу»;

– акція «Залиш побажання»;

– акція в рамках всесвітньої дитячої екологічної ініціативи «Посади дерево заради планети».

На подвір’ї лунала музика, було гамірно і весело. «Озброївшись» рукавичками, граблями, лопатами, віниками, пакетами для сміття,  учні, батьки, учителі, технічний персонал наводити лад на шкільному подвір’ї та прилеглій території. Погода допомагала теплим вітерцем та яскравим сонечком не лише прибрати територію, а й поспілкуватись, краще пізнати один одного.

Учні 1- А кл. (Петранова Т.В.), 2-Б кл. (Река К.О.),  3- А кл. (Бичівник А.В.), 3- Б кл. (Єфімцева К.І.), 4-А кл. (Баланенко В.І.), 4- Б кл. (Пересунько Л.О.), 5-А кл. (Усенко І.С.), 5-Б кл. (Пшеничка В.В.), 6 кл. (Таран С.В.), 7 кл. (Грицай І.В.), 9 кл. (Пилипенко Л.Г.), 11 кл. (Удод М.І.) найактивніше долучилися до акції.

Уже згодом, коли всі добре попрацювали, робочі рукавички познімали, навіть експромтом підсумки підвели:

«Усі учасники  отримали приємне відчуття задоволення від здійснення доброї справи.  Цей «трудовий десант» ще більше згуртував усіх і вкотре переконав, що разом ми велика сила, ми одна сім’я!» (Корда Н.П., голова батьківського комітету 7 кл.)

«… задля покращення екологічно-санітарного стану, ми зобов‘язані повсякчас таким ось чином дбати про чистоту. Тоді вся неозора Україна стане ще красивішою. До того ж праця у такий спосіб – це відмінна нагода об‘єднатися та відчути, що ми – одна громада, якій під силу будь-які справи» (Удод М.І., класний керівник 11 кл.).

 «Як же радіє око від чистоти і порядку, який тепер панує на території нашого рідного навчального закладу. Сподіваємося, що навколишня краса щодня даруватиме всім нам і мешканцям міста гарний настрій і заряд позитиву»(Зосім Єва, міністр природи та екології  ШР №1).

По завершенню суботника чимало дитячих листків – побажань прикрасили дерево «Екологія міста» в актовій залі школи, під час загальношкільного заходу «Чисте місто починається з мене».

Грицай Ірина Вікторівна,
учитель української мови та літератури КЗЗСО №1

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *