Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

ОБЛАСНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД СПРОСТОВУЄ СВОЮ ПРИЧЕТНІСТЬ ДО ЗМОВИ З НОВОМОСКОВСЬКОЮ ВЛАДОЮ

ОБЛАСНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД СПРОСТОВУЄ СВОЮ ПРИЧЕТНІСТЬ ДО ЗМОВИ З НОВОМОСКОВСЬКОЮ ВЛАДОЮ

27 Квітня 2018 0 Comments

Як ми вже повідомляли в одному з січневих випусків газети, Новомосковський міськрайонний суд визнав незаконним проведення сесій міської ради на приватному підприємстві – хлібозаводі №11, і зобов’язав міську раду утриматися від проведення сесій поза межами сесійної зали.
Начебто все в рамках демократичних принципів. Але з ними вперто не погоджується керівництво міста, яке оскаржило це судове рішення, подавши апеляцію до Дніпропетровського обласного адміністративного апеляційного суду.
Справу призначили на 29 березня. Але новомосковські активісти, які прибули на засідання, виявили, що в призначеному залі судових засідань розглядаються інші справи. Згодом вияснилося, що вказана справа розглядається в іншому приміщенні, а в журналі судових засідань уже відмітили, що позивачі у справі не з’явилися. Тобто, колегія суддів слухала справу в присутності лише представника міської ради.
Позивача разом з активістами, які почали виясняти стосунки з суддями, втихомирювали викликані бійці Національної гвардії.
У той же день на сайті «Багнет нації» та в соцмережах, зокрема на сторінці активіста Костянтина Пузиря, з’явилися публікації, які обурили суддів. «По нашему мнению, – говорилося в одній із публікацій, – председательствующая судья … и ее коллеги …вошли в предварительный преступный сговор с секретарём Новомосковского городского совета Сергеем Григорьевичем Горошко с целью удовлетворить его апелляционною жалобу.., получив за это денежное вознаграждение…»
Після цього на сайті суду була оприлюднена вимога до «Багнету нації» та К.Пузиря «вилучити інформацію, яка не відповідає дійсності та має на меті дискредитацію суду». Також повідомляється, що судді направили до Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора повідомлення про втручання в діяльність щодо здійснення правосуддя.
Водночас прес-служба суду визнала, що «через технічну помилку секретаря судового засідання було неправильно вказано зал судового засідання. Особи, присутні під час розгляду справи, використовуючи вказану помилку як привід, зірвали проведення судового засідання, вчинили дії, направлені на порушення громад­ського порядку у суді».
Суддями направлено заяву про скоєний злочин до прокуратури Дніпропетровської області.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *