Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Юні таланти Новомосковщини прийняли участь у Всеукраїнському фестивалі «В об’єктиві натураліста-2018»

Юні таланти Новомосковщини прийняли участь у Всеукраїнському фестивалі «В об’єктиві натураліста-2018»

20 Червня 2018 0 Comments

Нещодавно Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України та Херсонський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді провели фінальний етап Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста-2018».

Учасниками заходу стали переможці обласних етапів фестивалю з 23 регіонів України. Дніпропетровщину представляли вихованці Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Новомосковського району Поліна Луценко зі Знаменівського НВК та Софія Міщенко зі Знаменівської ЗОШ №2, які запропонували на розгляд цікаві роботи на тему «Раціональне використання природних ресурсів».

Кажуть, око може помітити тисячі відтінків, а допитливе око – ще й знайти у звичайних відтінках нові фантастичні барви. Щодня ми бачимо навколо прекрасний світ, який змінюється разом з нами. Щоб зберегти у пам’яті ту красу, Софія фотографувала надзвичайні миті злиття душі з природою, а потім створила фотобуклет з кадрів, відзнятих серцем, назвавши його «Обіймемо землю красою й любов’ю».

Проживаючи у мальовничій Знаменівці, розташованій поблизу Самарського лісу, вона майже весь вільний час проводить з друзями у лісі серед віковічних дубів та молоденьких сосон, де вічність переплітається з юністю і життя не переривається. Все, від маленької комашки і тендітного паростка до велетнів, що торкаються кронами небес, тягнеться до сонця і хоче жити. Самарський ліс прилягає до перлини нашого краю – цілющого Солоного Лиману. Перегортаючи фотобуклет, ніби поринаєш у хвилі високих запашних трав і розмаїття квітів сільських лук, за якими розляглися поля, створені руками трударів. Дивишся – і очі розбігаються. Саме такими словами супроводжуються фотознімки буклета, аби достукатись до сердець дорослих і разом оберігати та раціонально використовувати природні ресурси, адже екологічні проблеми краю небайдужі нашим землякам. Журі фестивалю оцінило роботу найвищою оцінкою – дипломом І ступеня.

Вихованці студії «Кадр» (керівник Л. І. Герасименко) Катерина Варава та Поліна Луценко вдало розкрили екологічну тему, ввівши образ веселки, яка, мандруючи стежинами, оспівує красу рідного краю та показує проблеми, пов’язані зі збереженням та раціональним використанням природних ресурсів. Слайд-фільм «Веселкова мандрівка», створений як реклама-заклик місцевих природних чудес, одержав диплом ІІ ступеня у відповідній номінації.

Та найбільшою нагородою для учасників фестивалю стала мандрівка катером до найбільшого чорноморського острова Джарилгач, на якому розташований Джарилгацький національний природний парк. Незабутні враження залишила у пам’яті дітей подорож по українській пустелі «Олешківські піски», найбільшому піщаному масиву у Європі, який складається з безмежних барханів висотою близько 5 м, котрі тутешні мешканці називають «кучугурами», та негустої рослинності. Стримують пустелю, що в діаметрі має розмір близько 15 км, штучно насаджені густі ліси.

Сердечно вітаємо наших вихованців та їхнього керівника з визнанням і бажаємо їм подальших творчих успіхів!

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *