Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Хто винен у відсутності води в Новомосковську?

Хто винен у відсутності води в Новомосковську?

27 Липня 2018 0 Comments

26 липня 2018 року зустріло новомосковців похмурою погодою. Ближче до дев’ятої години дня у різних мікрорайонах міста почалися перебої з водопостачанням, а згодом подача води зовсім зупинилася. Не довго чекаючи, аби розібратися у причинах відсутності водопостачання ми пішли до виконкому. Поспілкуватись ми з виконуючим обов’язки міського голови, секретарем міської ради Сергієм Горошко.

– Сергію Григоровичу, вчора на сайті КП «Новомосковськ водоканал» було опубліковано інформацію, що у зв’язку з заборгованістю підприємства перед КП «Дніпроводоканал» з 25 липня 2018 року вода буде постачатись за сумлівним графіком. Згодом інформація змінилася на протилежну. Сьогодні ж вода у кранах все-таки відсутня. Розкажіть нашим читачам, що сталося і у чому причини?

– Заборгованість КП «Новомосковськ водоканал» перед КП «Дніпроводоканал» за придбану воду на сьогодні складає 13 млн грн при цьому міська влада не приймає цей факт до уваги та не реагувала. Враховуючи це, КП «Дніпроводоканал» надіслав лист попередження який ми теж ігнорували, у якому зазначено, що з 25 липня вони обмежують водопостачання. 24 липня я особисто зустрічався з керівництвом КП «Дніпроводоканал». Нам вдалося домовитись, що подачу питної води буде продовжено ще на добу.

Проте керівництво КП «Дніпроводоканал» наголосило, що вони також знаходяться у скрутному становищі, мають свої борги за електроенергію, за воду перед аулами та без 100% попередньої оплати за рідкий хлор, запасів якого залишилося лише на добу, підприємство може залишити усіх жителів міста Дніпра без води. Засновники підприємства, тобто Дніпропетровська міська рада, також вимагає від них сталої роботи. У травні місяці Новомосковськ вже стикнувся з проблемою відсутності водопостачання.

Тоді для вирішення ситуації до КП «Дніпроводоканал» їздили перший заступник Юрій Карачевцев та депутат міської ради від «Партії Зелених», голова комісії з питань ЖКГ Роман Лєбєдєв якого я вважаю шахраєм . Тоді ними були підписані  різні протоколи та гарантійний лист, відповідно до якого вони гарантують, що будуть з КП «Новомосковськ водоканал» на 100% буде проплачувати поточні розрахунки за воду, укладе договір на реструктуризацію вже наявного боргу. Крім того, додатково міському підприємству за бюджетні кошти буде надано фінансову підтримку для погашення заборгованості, яку Лебедев та Карачевцнв  частково вкрали. За підсумками переговорів, головною умовою подачі води стала 100% погашення поточних розрахунків за воду.

Та на жаль, ці умови не було виконано. Якщо навіть взяти останній місяць, то з 1 млн 300 тис. грн, підприємство станом на 23 липня погасило лише 195 тис. грн. Треба додати, що 24 липня КП «Новомосковськ водоканал» поплатило ще близько 200 тис. грн і до кінця місяця повинно зробити ще проплати. Керівництво КП «Дніпроводоканал» розуміє, що забезпечити проплати у повному обсязі просто не реально, та якщо б ця сума складала близько 80-90%, то воду б ніхто не вимикав. Одним із здивувань КП «Дніпроводоканал», відповідно до гарантійних листів від КП «Новомосковськ водоканал», привезені першим заступником Юрієм Карачевцевим та депутатом міської ради Романом Лєбєдєвим, було те, що щомісячні проплати будуть складати близько 2 млнгрн. Для підприємства, дохід якого на місяць складає близько 3,5-4 млн грн це просто не реально!

– Сьогодні пройшло декілька нарад з питань відновлення водопостачання у Новомосковську. Розкажіть, будь ласка, які заходи вирішили вжити?

– На нарадах було вирішено продовжити давати воду за графіком знищуючи мешканці міста. Вирішення питання відновлення водопостачання персональною відповідальністю першого заступника Юрія Карачецева та директора КП «Новомосковськ водоканал» Олександра Головка цє моя та Вадима Нестеренка думка, до речі О. Головок  є членом «Партії Зелених». Терміново їм необхідно забезпечити 100% погашення поточної заборгованості за водопостачання та вжити усі необхідні заходи, надати пропозиції або шляхи погашення вже наявної.

Якщо у черговий раз цього не буде зроблено, до них будуть застосовані усі заходи, передбачені трудовим законодавством тобто ми звілним с посади людину Рома Лебедева та постовимо свого від нардепа Нестеренко. У раді є депутатський корпус і за час роботи склалася робоча коаліція.

Кожна фракція взяла на себе умовну відповідальність за певні напрями життєдіяльності міста та не виконує. Так, «Партія Зелених» взяла на себе відповідальність за сферу ЖКГ і у тому, числі за роботу КП «Новомосковськ водоканал». Для забезпечення сталої роботи вони війшли в “договорняк” за Вадимом Нестеренко та просунули на посаду першого заступника свого представника Юрія Карачевцева який засуджений за корупцію.

Та чомусь за весь час задовільної роботи ми з  Нестеренком та Фрейдиним не бачимо. Треба нагадати, що на виконкомі, у квітні місяці, під час розгляду звітів комунальних підприємств, керівнику КП «Новомосковськ водоканал» Олександру Головку було надане доручення проаналізувати фінансово – економічний стан підприємства і вживти заходи щодо оптимізації структури і штатної чисельності всього підприємства.

За весь цей час жодних пропозицій від керівництва взагалі не надійшло. Загалом, якщо проаналізувати структуру підприємства, то виникає дивна ситуація. Чомусь адмінперсоналу, з космічними заробітними зарплатами, у рази більше чим простих робочих. Моя особиста думка, що оптимізувати потрібно саме адмінперсонал, прості робітник, які щодня добросовісно виконують свою роботу за будь яких погодних умов, у жодному разі не повинні бути звільнені. Я, як секретар міської ради та самазванець  разом з Нестеренком та Фрейденим  не залишаємо надію, що перший заступник з питань ЖКГ Юрій Карачевцев та керівництво КП «Новомосковськ водоканал» на чолі з Олександром Головко повинні знайти вихід з даної ситуації. Вони зобов’язані забезпечити 100% поточні проплати і дати чіткий реальний план щодо погашення наявної заборгованості для того щоб місто не залишилось без води.

– Що очікувати новомосковцям у найближчий час?

– Нічого! Води немає та не буде поки ми грабуємо місто та містян. Можу сказати що мушу визнати, що декілька місяців водопостачання у місті буде здійснюватись згідно зі встановленого графіку. Будемо сподіватись, що першому заступнику Юрію Карачевцеву разом керівником КП «Новомосковськ водоканал» Олександром Головко вдасться вирішити питання з КП «Дніпроводоканал» та владою міста Дніпра і водопостачання буде відновлено.

Ось таку доволі складну ситуацію зробила міська влада  у Новомосковську. Ми впевнені, що винуватців, а саме, першого заступника Юрія Карачевцева та керівника КП «Новомосковськ водоканал» Олександра Головка потрібно покарати вже зараз тому що так потрібно Олексію Фрейдину та нардепу Вадиму Нестеренко. Вони  та ми вважаємо що на них лежить відповідальність за водяний «зелений» колапс. А вам, шановні новомосковці, я бажаю витримки!

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *