Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

У Новомосковському ЗДО № 10 «Дюймовочка» відбулись фізкультурно-оздоровчі конкурси та розваги

У Новомосковському ЗДО № 10 «Дюймовочка» відбулись фізкультурно-оздоровчі конкурси та розваги

30 Липня 2018 0 Comments

Дзвінке літо – це довгоочікувана пора подорожей та розваг, фантазій і здійснення мрій! Воно кличе нас до гладі озера чи моря, запашних трав і яскравих метеликів, запрошує сідати на велосипеди, бігати босоніж по теплих калюжах і з м’ячем по футбольному полю, вирушати в походи, далекі подорожі в незвідані краї.

Улітку, коли вся природа запрошує нас до відпочинку, важливо правильно організувати й змістовно наповнити життєдіяльність малюків. Для дітей літо – безтурботна пора позитивних емоцій та приємного відпочинку. А для педагогів – це гарячий час тривог і турбот.

Цієї пори перед нами щоразу постають запитання: як перетворити знайомі дошкільникам ділянки дошкільного закладу в незвичайний світ та створити сприятливі умови для повноцінного відпочинку кожної дитини? Літній період особливо сприятливий і для зміцнення здоров’я дітей, їх повноцінного розвитку, загартування дитячого організму. Аби зробити перебування дошкільників нашого закладу влітку цікавим і невимушеним, педагогічний колектив має щоденно урізноманітнювати їхню життєдіяльність, організовуючи творчі майстерні, реалізовуючи екологічні проекти, залучаючи дітей до дослідницької та трудової діяльності, а також влаштовуючи для них сюрпризні моменти та розваги, що створюють радісний, піднесений настрій.

  Завдяки тісній співпраці наших педагогів з батьками вихованців у закладі, протягом першої половини літа, відбулися цікаві, яскраві, тематично-пізнавальні, фізкультурно-оздоровчі конкурси та розваги: «Добродійні гостини Сонцезайчика і Краплинки», День диких тварин: «Поклик джунглів», костюмоване дефіле «Свято капелюшків», День народних ігор та забав: «Ми – маленькі козачата», День Знайок та Чомучок (пошуково-дослідницька діяльність в природі) та багато іншого.

Значної уваги в Новомосковському ЗДО № 10 «Дюймовочка» приділяється проведенню на свіжому повітрі ігор з піском, водою, повітрям. Широке використання природних факторів, скорочення навчального навантаження, підвищення рухової активності справляють на дитину суттєвий оздоровчий вплив.

Не забувають про питання охорони життя та зміцнення здоров’я дітей влітку. Під час проведення Тижня безпеки дитини на тему: «Літо і його небезпеки», з дітьми проводились пізнавальні бесіди, ігри-тренінги: «Безпека влітку на воді», Правила поведінки в лісі», «Вогонь – друг, вогонь – ворог», «Чарівний світлофорчик», «Для здоров’я – здорова їжа», «Обережно комахи та плазуни». Результатом цієї роботи стала організована виставка спільних з батьками дитячих малюнків: «Про безпеку дбай – себе оберігай».

Наше завдання – запалювати нові зірки й зірочки успішності в серцях дітей. Адже разом із ними ми відкриваємо нові можливості та прагнемо цікаво й весело прожити це цікаве і веселе життя – літо!

Вихователь-методист ЗДО № 10 «Дюймовочка»

Вʼязанкіна Наталія Євгенівна

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *