Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

УПРАВЛІННЯ ЖКГ У ЗМОВІ З ПІДРЯДНИКОМ РОЗІКРАЛИ БЮДЖЕТНІ КОШТИ НА РЕМОНТІ ІНФЕКЦІЙНОГО ВІДДІЛЕННЯ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ

УПРАВЛІННЯ ЖКГ У ЗМОВІ З ПІДРЯДНИКОМ РОЗІКРАЛИ БЮДЖЕТНІ КОШТИ НА РЕМОНТІ ІНФЕКЦІЙНОГО ВІДДІЛЕННЯ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ

11 Жовтня 2018 0 Comments

Про це йдеться в ухвалі Новомосковського міськрайонного суду від 12 березня 2018 року по справі №1-кс/183/139/18.
Отже, слідчий суддя встановив:«Службові особи Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Новомосковської міської ради за попередньою змовою з ТОВ «ВТП» Регіон-Дніпро» під час виконання робіт на об’єкті: «Проведення капітального ремонту лікувального корпусу інфекційного відділення Комунального закладу «Новомосковська центральна міська лікарня» Дніпропетровської обласної ради» за адресою: вул.Сучкова,40, м.Новомосковськ, Дніпропетровська область, 51200», здійснили розкрадання бюджетних грошових коштів, шляхом складання та підписання офіційних документів ОСОБА_3 приймання виконавчих будівельних робіт, до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо об’ємів та вартості виконаних будівельних робіт».

Нагадаємо, ще у липні 2016 року міське управління ЖКГ замовило проектно-кошторисну документацію для проведення капітального ремонту двох відділень центральної міської лікарні Новомосковська – інфекційного і кардіологічного. Ці відділення розташовані в приміщеннях, яким уже понад 100 років.

Начальник ЖКГ Станислав Сигида

Аукціон щодо ремонту проводили чотири (!) рази, і кожного разу торги оголошувалися такими, що не відбулися.

Пам’ятаєте, як нещодавно під час прес-конференції заявив один народний депутат: у Новомосковську в торгах виграють і будуть вигравати фірми, які всіх задовольняють. Кого це – всіх? Вас, шановний читачу, задовольняють?

З четвертої спроби зручну фірму – «Регіон-Дніпро» – підібрали. Тепер зрозуміло, яку саме фірму шукали…

Ремонтні роботи мали б виконати до кінця 2017 року. Договір на ремонт був укладений між управлінням ЖКГ і фірмою «Регіон-Дніпро» вартістю робіт у 9 млн 300 тис грн. За ці гроші в будівлі повинні були вже відремонтувати дах, замінити вікна, двері, системи водопостачання, каналізації і опалення, електромережі, підлогу встелити керамічною плиткою і лінолеумом, зробити підвісні стелі, встановити кондиціонери і водонагрівачі, а зовні стіни утеплити пінопластом.

Натомість і досі кінця ремонту не видно, інфекційне відділення не функціонує, медперсонал переведений в інші відділення, а завідуючий відділенням приймає пацієнтів майже в собачій будці .
Як встановив слідчий, посадові особи міського управління ЖКГ і фірми «Регіон-Дніпро» вносили неправдиві відомості до актів виконаних робіт, на підставі яких отримувалися виплати з обласного бюджету. Насправді вказані в актах роботи виконані не були.

Тож старший слідчий Новомосковського відділу поліції клопотав про надання тимчасового доступу до документів, щодо яких у нього виникли питання, бо ці документи перебувають у володінні Управління ЖКГ як замовника робіт. А на запити поліції щодо необхідності надання документів начальник управління ЖКГ відповідає відмовами.
Суд задовольнив клопотання слідчого.

19 січня 2018 року відомості про кримінальне правопорушення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України – складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, яке карається штрафом до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, не зважаючи на вище зазначене і ще купу подібних маніпуляцій (чого варта лише площа Героїв!), начальника управління ЖКГ Станіслава Сігіду у квітні включили до складу дружної компанії, яка ділить бюджетні кошти Новомосковська – рішенням депутатів він поповнив ряди членів виконкому, до складу якого входять Вадим Нестеренко, Серій Горошко, Олександр Іванов, Сергій Мороз, Володимир Бобик та інші сумновідомі особи. То чи можна чекати за цих обставин чесного використання НАШИХ грошей?

Всі хижі щуки кинуті у річку, і зробили це новомосковці власними руками – голосуванням на місцевих виборах. Не будемо думати під час виборів – будемо й надалі спостерігати, як нахабно розкрадається останнє з того, що маємо.

Довідково. Сервіс моніторінгу українських компаній та судового реєстру Opendatabot за запитом: «Товариство з обмеженою відповідальністю ВТП Регіон-Дніпро» повідомляє, що стосовно цієї фірми в судовому реєстрі значиться три судових документа. У тому числі – цікаві рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 2014 року та Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 2015 року. Отже, чиновникам заздалегідь було відомо про те, що це за Товариство, і наскільки обмеженою є його відповідальність. І тим не менш, вони обрали виконавцем ремонту інфекційного відділення саме їх.

Зрозуміло, що зараз у «розрулювання» справи втрутяться сильні світу цього. Але той факт, що навіть величезні гроші, які зараз крутяться в кабінетах виконкому, не стали гарантом тихого грабежу міського бюджету, багато про що говорить. Бо нахабність уже лізе через край.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *