Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

КОРОЛІВСТВО КРИВИХ ДЗЕРКАЛ: У НОВОМОСКОВСЬКУ ПРОЕКТ БЮДЖЕТУ НА НАСТУПНИЙ РІК ЗНОВУ РОЗРОБИЛИ БЕЗ УЧАСТІ ГОРОДЯН

КОРОЛІВСТВО КРИВИХ ДЗЕРКАЛ: У НОВОМОСКОВСЬКУ ПРОЕКТ БЮДЖЕТУ НА НАСТУПНИЙ РІК ЗНОВУ РОЗРОБИЛИ БЕЗ УЧАСТІ ГОРОДЯН

22 Листопада 2018 0 Comments

Куди треба витрачати гроші міського бюджету? Чиновники по всій країні запевняють, що визначають це на підставі обговорення з громадськістю і активістами. Те саме кажуть і новомосковські посадовці. Але між «кажуть» і «роблять» у нас – прірва.

За прикладами для порівняння далеко ходити не треба – візьмемо обласний центр. Ще 19 жовтня у Дніпровській міській раді в рамках громадських слухань провели обговорення проекту бюджету міста на наступний рік. З офіційних осіб на заході були присутні начальники департаментів, управлінь, комунальних підприємств, а решта присутніх – громадськість. І лише після цього обговорення посадовці приступили до роботи над проектом бюджету з урахуванням почутих від людей зауважень і рекомендацій, а 5 грудня планують ухвалити цей документ на сесії міськради. Все демократично і прозоро.

У Новомосковську жодних слухань традиційно не проводять, бо бояться: а раптом когось із чиновників чи депутатів поб’ють! З моменту виборів 2015 року міська влада встановила таку процедуру прийняття бюджету: все розподіляють за зачиненими дверима, проект документу схвалюють на засіданні виконкому, і лише за кілька днів до сесії, яка має остаточно затвердити бюджет, імітують громадське обговорення. Що обговорювати, якщо вже навіть фізично неможливо за день-два внести туди якісь зміни? Та й хто буде з ними сперечатися, якщо зал вщент заповнюють працівниками виконкому, бюджетних установ і «кишеньковими» активістами?

Відповідно до статті 13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» громадські слухання проводяться не рідше одного разу на рік. А у Новомосковську слухань щодо бюджету нинішнього, 2018 року, не проводили взагалі! А навіщо? Населення у нас тихе, спокійне. Тому чиновники й діють, як у радянському мультику «Вовка у тридев’ятому царстві»: «И так сойдёт, зажарится как-нибудь!»

Ось і зараз проект бюджету на 2019 рік уже розробили. І навіть ухвалили на засіданні виконкому 16 листопада. Про жодні громадські слухання й не заїкалися. З дня на день наші депутати за парканом хлібозаводу цифри остаточно затвердять на сесії – і знову задоволено потиратимуть руки, передчуваючи чергове трамбування чемоданів валютою. А на те, що дійсно покращило б життя людей, – начхати!

АНЕКДОТ В ТЕМУ:
– Скажіть, у вас є свічки?
– Немає.
– А лампадки?
– Теж немає.
– А святі іконки?
– Шановний, це виконком, у нас немає нічого святого!

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *