Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Кандидати у президенти України-2019: список

Кандидати у президенти України-2019: список

22 Січня 2019 0 Comments

В Україні триває перший етап виборчої кампанії – кандидати у президенти подають свої документи у ЦВК. Наразі серед вже зареєстрованих кандидатів – дванадцять політиків. Пропонуємо переглянути повний список тих, хто йде на вибори, актуальний на сьогодні.

Претенденти на крісло президента можуть подавати документи до Центрвиборчкому до 3 лютого, а реєстрація має закінчитися до 8 лютого. Тож 9 лютого українці знатимуть остаточний список кандидатів у президенти.

1 березня відбудеться перший тур голосування за майбутнього президента. Офіційні результати першого туру повинні повідомити до 10 квітня. Якщо буде прийнято рішення про проведення другого туру, то він відбудеться 21 квітня.

Вибори президента України-2019: список кандидатів:

Ігор Шевченко

Самовисуванець, безпартійний. 48 років, юрист, екс-міністр екології. Президент благодійної організації “Успішна Україна”.

Віталій Скоцик

Самовисуванець, безпартійний. 47 років, економіст, екс-голова Аграрної партії України. Професор кафедри конярства та бджільництва в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

Андрій Садовий

Кандидат від партії “Об’єднання “Самопоміч”. 50 років, мер Львова, лідер партії “Самопоміч”.

Валентин Наливайченко

Кандидат від партії “Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка “Справедливість”. 52 роки, екс-голова СБУ, лідер партії “Справедливість”.

Сергій Каплін

Кандидат від партії “Соціал-демократична партія”. 39 років, депутат Верховної Ради України.

Євген Мураєв

Кандидат від партії “Наші”, колишній член “Партії регіонів” та екс-голова політради партії “За життя!” 42 роки, депутат Верховної Ради України.

Анатолій Гриценко

Кандидат від політичної партії “Громадянська позиція”. 61 рік, доцент кафедри політології Національного університету “Києво-Могилянська академія”, колишній міністр оборони України (2005 – 2007).

Віталій Купрій

Самовисуванець, безпартійний. 45 років, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Ольга Богомолець

Самовисуванка. 51 рік, народний депутат України від партії “Блок Петра Порошенка”, голова комітету парламенту з питань охорони здоров’я. Політик також є Заслуженим лікарем України та співачкою.

Ольга Богомолець

Геннадій Балашов

Кандидат від партії “5.10”. 57 років. Український підприємець, блогер, політик та громадський діяч, лідер партії “5.10”.

Геннадій Балашов

Читайте також: Вибори президента-2019: як проголосувати не за місцем реєстрації

Олександр Шевченко

Кандидат від партії “УКРОП”. 47 років, позафракційний народний депутат Верховної Ради VIII скликання.

Олександр Шевченко

Роман Насіров

Самовисуванець. 39 років, екс-нардеп, з травня 2015 року – голова Державної фіскальної служби України. У січні 2018 Кабмін звільнив його з цієї посади, однак Насіров оскаржив це рішення в суді.

Роман Насіров

Хто може бути обраний президентом УкраїниПрезидентом України може стати громадянин України, який досяг 35-річного віку, володіє державною мовою і проживає в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років.

Це право реалізується через політичні партії, а також шляхом самовисування. Партія може висунути лише одного кандидата. Кандидат у президенти має внести заставу у розмірі 2,5 млн грн. У випадку програшу застава не повертається.

 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *