Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

УВАГА! ОБЕРЕЖНО В ЛІСІ КЛІЩІ!

УВАГА! ОБЕРЕЖНО В ЛІСІ КЛІЩІ!

26 Квітня 2019 0 Comments

З початку 2019 року вже понад сто мешканців Дніпропетровщини постраждали від укусів кліщів

На Дніпропетровщині активізувалися кліщі. Із початку року понад сто жителів області звернулись до лікарень через їхні укуси. Про це сповістили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Як тільки потеплішало, в Україні активізувалися кліщі. Вони підстерігають людей у листяних лісах, високій траві, вогких і вологих місцях. Зіштовхнутися з ними можна й у звичайному міському парку. Із початку року від укусів цих комах уже постраждали понад сто мешканців області», – розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

Якщо вас вкусив кліщ, не можна витягати його самостійно. Варто негайно звернутися до лікаря. Після цього слід віднести комаху до Обласного лабораторного центру за адресою: м. Дніпро, вул. Щербаня, 6.

«Ми проводимо аналіз на наявність інфекцій у кліща – носія хвороби Лайма. Людина, яку вкусили, також здає аналізи. Якщо у неї виявляють хворобу Лайма, то відправляють на лікування в інфекційні відділення. Два тижні антибактеріальної терапії – і пацієнт буде здоровим», – розповіли в лабораторному центрі.

У 2018 році від укусів кліщі постраждали понад 800 жителів Дніпропетровщини.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *