Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

У НОВОМОСКОВСЬКУ ПРОЙШЛО СВЯТО МЕДУ «КРАЩЕ МЕДУ ТІЛЬКИ МЕД»

У НОВОМОСКОВСЬКУ ПРОЙШЛО СВЯТО МЕДУ «КРАЩЕ МЕДУ ТІЛЬКИ МЕД»

19 Серпня 2019 0 Comments

18 серпня в переддень Дня пасічника та в період Трьох Спасів на абонементі  Новомосковської центральної міської бібліотеки гучно й весело провели пізнавально-розважальну програму – свято меду із чаюванням «Краще меду тільки мед» в рамках засідання жіночого клубу «Роксолана».

Ведучі заходу, провідні бібліотекарі абонементу Тетяна Коряк та Ірина Уханова, а також активна учасниця клубу Лідія Сокол, докладно розповіли глядачам про всі Три Спаса – Медовий, Яблучний та Горіховий. Гості дізналися все, що важливо знати про обов’язкові обряди та заборони, походження свят та їх історію.

Яблучними прислів’ями з аудиторією поділилася учасниця клубу Олена Волик, а бібліотекар абонементу Вікторія Отавенко продекламувала для гостей вірші про мед та бджіл. Окрім цього пані Вікторія провела цікаву медову вікторину, в якій із задоволенням взяла участь вся аудиторія, особливо наймолодші гості заходу.

 

Навіть юні глядачі не залишилися осторонь та підготували власні вітання зі святом меду. Емілія Шаталова подарувала віршик про користь цього неймовірного продукту, а запальні дівчата з танцювально-спортивного клубу «Five Step» (керівники Тетяна та Олександр Бугайови) при центрі позашкільної освіти своїми легкими та довершеними «па» нагадали бджілок-трудівниць.

 

Розважила аудиторію ще одна учасниця клубу – Наталія Полтавець, яка підготувала для присутніх незвичайні яблучні ворожіння. На бажання, любов та матеріальне благополуччя «чаклували» разом з активними та зацікавленими глядачами. Після ворожінь інша кубанка, Ірина Тімофеєва, поділилися власним способом вибору меду, а вишенькою на торті заходу стали виступи запрошених пасічників – Анатолія Петровича Огіля та Лариси Вікторівни Левенець. Саме вони повідали дуже багато невідомої широкому загалу інформації щодо бджолярства та меду загалом, а також всіх продуктів, що дають бджоли (а медом вони, звісно, не обмежуються). Пан Анатолій та пані Лариса розповіли про власний досвід, користь різних сортів та видів меду та поділилися секретами розпізнання підробок та справжнього продукту бджільництва. Аудиторія ж довго не відпускала шанованих гостей, адже питань до професіоналів було дуже багато, а всі бажаючі отримали не тільки відповіді, а й можливість купити різні види меду, привезені з собою пасічниками.

 

Офіційна частина свята завершилася гуморесками від Лариси Гук та презентацією книжкової виставки «Літні народні свята» від бібліотекарів абонементу. Проте гостинні господині не збиралися так просто відпускати своїх улюблених клубчанок – після інформаційно-розважальної частини всіх бажаючих запросили на чашку чаю чи кави зі смаколиками і, звісно ж, медом.

КОММЕНТАРИИ

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *