Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Новомосковськ вперше був запрошений на Форум стратегічного муніципального партнерства до німецького міста Зіндельфінген

Новомосковськ вперше був запрошений на Форум стратегічного муніципального партнерства до німецького міста Зіндельфінген

1 Березня 2023 0 Comments

В цьому році Новомосковськ вперше був запрошений на дводенний Форум стратегічного муніципального партнерства, який проходив у німецькому місті Зіндельфінген 27-28 лютого.
Мета форуму — посилення співпраці між громадами України та Німеччини, що дасть необхідний поштовх до відновлення та розвитку нашої держави.
Головною метою форуму є знайомити громади українських та німецьких міст для подальшої їх співпраці між собою.
Міського голову Сергія Рєзніка запросили, як очільника Новомосковської громади також запросили на зустріч із представниками міста Бранденбург-на-Хафелі (Brandenburg an der Havel). Ціль — муніципальне партнерство з Новомосковськом.
Бранденбург — це велике місто з давньою славетною історією трохи на захід від Берліна. За кількістю населення приблизно дорівнює Новомосковську. Там теж є ліси та річки. Варто зазначити, що на сьогодні місто стало прихистком для приблизно тисячі українців, які приїхали сюди за захистом з початком повномасштабної агресії росії проти нашої країни.
Зустрічі з керівництвом Бранденбургу передувала наша тривала активна робота з пошуку контактів для організації міжнародного партнерства для нашого міста.
І вийшло так, що зацікавленість та наполегливість  міського голови Сергія Рєзніка привернули увагу Офісу федерального Президента Німеччини та вони допомогли організувати таке важливе знайомство.
Також відбулась зустріч з мером Бранденбурга паном Штефаном Шеллером, де спільно обговорили  можливі форми співробітництва та різноманітну допомогу з боку німецьких партнерів для нашого міста.
Пряма мова Сергій Рєзнік :  ” Шановні друзі, я не став анонсувати таке своє відрядження, яке почалося у ці вихідні. Моя відповідальність не дозволяла дати надію щодо такого важливого питання міжнародного партнерства без ґрунтовної зустрічі, адже є багато випадків, коли такі контакти не відбувалися або ні до чого не призводили.
Тепер, після нашої спільної дводенної роботи, можу висловити впевненість, що багато корисного привнесе така співпраця для нашого міста. Це, перш за все, можливості для наших дітей та молоді, спортсменів та представників культури та наших творчих колективів відвідувати Бранденбург з обміну досвідом. Наразі війна обмежує наші можливості для співпраці, але в результаті перемовин ми домовились про конкретні кроки вже зараз.
Продовжую працювати у напрямі організації міжнародного партнерства для нашого міста
Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *