Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Нацполіція викрила протиправну діяльність комерційних структур на ремонти доріг і тротуарів у Новомосковську.

Нацполіція викрила протиправну діяльність комерційних структур на ремонти доріг і тротуарів у Новомосковську.

27 Березня 2023 0 Comments

Національна поліція України в Дніпропетровської області викрила протиправну діяльність комерційних структур, які у 2021 році розпочали робити капітальні ремонти доріг і тротуарів у місті Новомосковську.

Управлінням ЖКГ та КБ Новомосковської міської ради у 2021 році був проведений аукціон з визначення підрядника для виконання капітальних робіт по ремонту доріг і тротуарів у Новомосковську.
За результатами торгів переможцем стало ТОВ “Запорізьке спеціалізовано-монтажне управління”.
На конкурсній основі було визначено й організацію, яка здійснюватиме технічний нагляд за процесом робіт з метою забезпечення дотримання проєктних рішень, вимог державних стандартів, будівельних норм і правил, а також контроль за якістю та обсягами робіт, виконаних під час ремонтів.

Зауважимо, що за здійснення технічного контролю сплачуються відповідні кошти з бюджету, як і за сам ремонт.
Однак, підрядник, який був переможцем конкурсу ТОВ “Запорізьке спеціалізовано-монтажне управління”  безпосередньо не виконував роботи, а уклав договір субпідряду на виконання робіт з іншою будівельною фірмою.
Як встановили слідчі Нацполіції, підрядник і субпідрядник розробили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами: до офіційних документів вносилися неправдиві відомості щодо фактичних обсягів робіт, якості наданих послуг та вартості будівельних матеріалів.


Сума завданих збитків Новомосковському міському бюджету склала понад 7 млн грн.

На нашу думку, та думку слідчих, представники підрядника, субпідрядника й технічного нагляду діяли як організоване кримінальне угрупування, скоординовано, згуртовано та злагоджено. Метою цього злочинного угрупування було заволодіння грошима з бюджету. Слідчі Нацполіції впевнені, що це угрупування обмануло не тільки громаду Новомосковська.

Наразі, слідчі повідомили підозру організатору й виконавцям злочинної схеми. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, посадові особи виконкому Новомосковської міської ради, управління ЖКГ та КБ надають слідчим усю можливу допомогу й сприяння в проведенні розслідування.

Зазначимо, що під час виконання робіт, що виконуються переможцем аукціонів і контролюються технічним наглядом, представники замовника не мають можливості, крім зовнішнього огляду, контролювати якість виконання цих робіт. Саме для цього й призначений технічний нагляд. Саме він мав контролювати який фізичний і хімічний склад має, наприклад, асфальт, і яка товщина асфальтного покриття укладена.

Очевидно, доробляти капітальні ремонти вулиць і тротуарів буде вже інша фірма, яку визначать на аукціоні.

За цей зухвалий злочин має неодмінно наступити покарання. Тоді всі роботи та всі ремонти у майбутньому будь-якими підрядниками виконуватимуться якісно й у повному обсязі.

 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *