Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Рік погаслих зірок. Топ-12 українських артистів, які розважали країну-агресора

Рік погаслих зірок. Топ-12 українських артистів, які розважали країну-агресора

1 Січня 2015 0 Comments

Війна на сході нашої країни лише за офіційними даними забрала близько півтори тисячі життів українських героїв. Однак навіть це не заважає деяким діячам культури заробляти гроші і нагороди на сценах країни-агресора.

Ставлення до таких зірок – неоднозначне. Дехто переконує, що діячі культури співають не для того, хто затіяв цю війну, і не на користь війни, а просто для своїх російських слухачів, які ні вчому не винні. Однак для великої частини українців такі “зірки” остаточно погасли.

Про те, як українські артисти у 2014-му розважали публіку країни-загарбника — далі в нашому огляді.

Ані Лорак

Кароліна викликала на себе шквал обурення від українців після того, як 31-го травня з’їздила в Москву на церемонію вручення премії “RU TV”. Там співачка перемогла одразу в двох номінаціях: “Найкраще шоу” і “Найкращий дует” за пісню з Григорієм Лепсом.

Обуреним українцям співачка так і не відповіла, чи вважає достойним приймати російські “самовари”. На запитання, як вона може приймати нагороду від країни-агресора, співачка відповіла: “Ви вважаєте, я політик? Я співачка, я буду співати. Не словом, а ділом треба любити свою країну”.

За словами Лорак, вона — “голуб миру”. Але чомусь два останні концерти співачки в Києві пройшли під масові бійки

А зовсім недавно Кароліна побувала в Москві, щоб отримати черговий подарунок від агресора — російську музичну премію “Золотий грамофон”. Ганебна подія відбулася у Кремлівському палаці 29 листопада, коли на Майдані саме вшановували Ніч пам’яті.

Анна Сєдокова

Українська співачка і телеведуча, колишня солістка українського жіночого гурту “ВІА Гра” Анна Сєдокова побувала натому ж святі “RU TV” 31 травня. Вона перемогла у номінації “Найсексуальніше відео” за кліп “Между нами кайф”.

“ВІА Гра”

Дівчата нинішнього складу тріо — усі родом з України. Анастасія Кожевникова народилася в Южноукраїнську, Міша Романова — з Херсона, а Еріка Герцег — з українського села Мала Добрань. Тим не менше, саме в Україні “ВІА Гра” Костянтина Меладзе зараз виступає нечасто. Група більш орієнтована на російську публіку, а точніше — на Москву.

У травні “віагрянки” на премії RU.TV, а восени — на “Золотому грамофоні” в Москві. Відзначилися і там, і там.

Окрім того, в одному з інтерв’ю чорненька “віагрянка” Настя Кожевнікова зізналася, що у неї немає власної думки щодо подій в Україні:

“Мені 21 рік. Я звичайно ж переживаю, я в курсі подій. Але якоїсь певної точки зору з цього приводу в мене немає”, – пояснила артистка.

Йолка

Українська співачка Йолка у 2014-му — ні ногою не з’являлася в Україні. З 2004-го вона живе в Росії, втім, раніше, хоча би приїздила погастролювати на рідні землі або ж побути суддею в “X-факторі”.

Цього ж року — віддалася суто російським проектам — розважальні програми і таке інше (той самий “RU TV” і “Золотий грамофон”, а також фестиваль у Юрмалі).

А нещодавно співачка знімала для московських любителів Нового року “Головну Йолку року”.

Вєра Брєжнєва

Як і Лорак, Вєра Брєжнєва відзначилася в Москві на премії “Золотий грамофон-2014”, де вона отримала вже 5-ту премію. Також вона взяла участь у записі “Блакитного вогника” і в новорічну ніч буде розважати росіян своїми піснями.

У середині листопада українська зірка блищала на червоній доріжці в Москві на премії “Жінка року”, де отримала нагороду в номінації “Діва року”.

Загалом, якщо “поритися” в Instagram зірки, можна зрозуміти, що Брєжнєва цього року переважно заробляла в Росії.

Потап і Настя

На початку весни знаменитий український дует Потап і Настя Каменських записали відеозвернення до росіян та українців, у якому закликали народи не ворогувати і не створювати конфліктів.

У травні дует був запрошеним на вручення премії “RU TV” у Москві. Потап зняв перед російською публікою штани і побажав росіянам багатства і здоров’я.

“Офіційно, від усіх українських артистів: Росія, спасибі за те, що ви нас приймаєте. Нехай у вас завжди буде пучок грошей, пучок здоров’я, пучок здорових, гарних відносин, і пучок радості і щастя! — наголосив Потап.

Пізніше артисти виправдовувалися, що їх не так зрозуміли і даремно “травлять в Україні”. “Мене не зрозуміли, бо дуже однобоко подивилися на ситуацію. Насправді я сміявся над тими артистами, які люблять лизати дупи і говорити “спасибі, що ви нас запросили”. Я думав, що після цього повернуся національним героєм, а вийшло навпаки. Зараз я розумію, що це було не в тему, але тоді я не зовсім оцінював, наскільки складна назріває ситуація в Україні”, – сказав Потап.

Потім була “Нова хвиля”, на яку дует вирушив з українським прапором. Потап і Настя з ним не розлучалися, говорили про свій патріотизм і любов до України. У серпні, злякавшись критики з боку фанатів і погроз на свою адресу, артисти були змушені скасувати свій концерт у Києві.

А вже в листопаді, у річницю Євромайдану, Потап і Настя вирушили в РФ, де заспівали “Все пучком” на премії “Золотий грамофон”.

Таїсія Повалій

Народна артистка України, екс-нардепка і регіоналка Таїсія Повалій, після того, як Янукович втік з країни, у дні скорботи за загиблими на Майдані, співала в Москві і розповідала, які подарунки даруватиме чоловікові на 23 лютого. Повалій опинилася у списку депутатів, які їздили у гості до Держдуми Росії.

Після подій на Майдані співачка відлетіла до Москви, а через кілька місяців затишшя і зовсім припинила не тільки сольну, а й політичну кар’єру. Через деякий час артистка вирішила реабілітуватися, випустивши пісню-молитву, присвячену Україні “Боже”, проте українці їй так і не повірили.

Нещодавно ж ЗМІ повідомляли, що Повалій у Москві допомагала обирати російську “Жінку року 2014”.

Світлана Лобода

Українська співачка Світлана Лобода була помічена на святкуванні Дня Москви у вересні, хоча й намагалася не афішуфати цей факт і велику частину концерту провела в гримерці. ЗМІ повідомляли, що директор Лободи навіть змусив українських медійників стерти відео із її виступом на російській сцені.

Прес-служба артистки виправдала участь у московському заході співпрацею Свєти зі співаком Еміном, який і запросив її туди.

Тепер же Лобода разом зі своєю подругою по духу Ані Лорак не відмовилася позабавляти російську публіку в Сочі. Українські зірки виступлять там на Різдво, 7 січня. Фестиваль “Різдво на Роза Хутір” організовує Григорій Лепс.

Хоча на російських корпоративах через “суперечливу ідеологію” дівчатам заборонили виступати, у місті, де переховується втікач Янукович, їх залюбки чекають.

Софія Ротару

А от народна артистка України Софія Ротару зовсім не приховує своїх виступів на сценах окупанта. Досить лише подивитися на афіші її концертів в офіційній групі “ВКонтакті”, і стає зрозуміло, на який хліб живе співачка.

Однак, у Томську, Кемерову і Хабаровську її концерти були скасовані через фото з українським прапором, яке в соцмережах виклав її син.

Одному з видань Ротару так прокоментувала свою позицію: “Я відпрацюю ті концерти, куди прийде мій глядач, там, де мене чекають. Я ніколи не брала участь ні в яких конфліктах, і брати майданчики штурмом я не збираюся”.

Громадянська позиція у мене одна – я за мир у всьому світі! Я молдаванка, народжена в СРСР, ми були однією сім’єю, і мені боляче дивитися конфлікти, які відбуваються між нашими країнами,
– сказала артистка.

У новорічну ніч Ротару світитиметься на російських екранах, для яких знялася у “Голубих вогниках”. До речі, на заборонених в Україні “Первом канале” та “Россия 1”.

Ірина Білик

Співачка Ірина Білик, хоча й підтримує своїх співвітчизників, але в РФ цього року також засвітилася. Зірка записала дуетну пісню із Борисом Моїсєєвим. У квітні вона виступила разом з російським співаком на сцені Кремля під час концерту, присвяченого 60-річчю Моїсєєва. Там же виступали зірки, налаштовані категорично проти України, такі як Лоліта і Йосип Кобзон.

Однак більше в Росію Білик ні ногою. Навіть кліп на спільну з Моїсєєвим пісню артистка записувала в Києві, у той час, як Борис знімався у своїх епізодах в Москві.

Вєрка Сєрдючка

Музикант Андрій Данилко в образі Вєрки Сєрдючки цього року обмежив свої виходи у світ, бо вважав, що в його жанрі виступати під час війни неетично.

Андрій – людина неполітична. Він скасував усі касові концерти не тільки в Росії, але і в Україні. Зараз його ніде немає. Андрій вважає, що в такий важкий час він незалежно від того, яка забарвлення надається всій цій історії і з боку Росії, і з боку України. Просто він вважає, що зараз не час для якихось яскравих, святкових і веселих пісень. Починаючи з літа, всі концерти були скасовані,
– повідомив виданню SUPER адміністратор співака.

Тим не менше, за кордоном Сердючка почала свій мирний тур. Якщо вірити російським ЗМІ, хоч Данилко і не давав відкритих концертів, але досить часто виступав на корпоративах російських олігархів, як-от на 50-му дні народження російського бізнесмена Рахіма Азімова. У цей вечір в московському ресторані Piazza Italiana Данилко ділив сцену Валерієм Леонтьєвим, Любов’ю Успенської та Валерієм Меладзе.

Представник Вєрки Сєрдючки визнав, що артист таки виступив тоді в Москві, та запевнив, що касових концертів вони не дають. “Він приїжджає виключно до своїх друзів або до людей, яких він давно знає, які запрошують його виступити. Позиція Андрія — не робити жодних політичних заяв”, –  пояснив директор Сєрдючки.

Quest Pistols

На афішах українських гастролерів у Москві гурт взагалі презентують як російську групу. А свою популярність вони здобули після участі в українській музичній програмі “Шанс”.

Українська поп-група, незважаючи на напружені відносини з Росією, не стала відмовлятися від проведення свого нового Quest Pistols Show у Москві на сцені концертного майданчика “Известия Холл”. До цього шоу гурт готувався цілих півтора року.

Провокаційний колектив з РФ нині не вилазить: Южно-Сахалінськ, Москва, Далекий Схід… Група остаточно і безповоротно взяла курс на РФ. Зараз навіть на сайті колективу вказані контакти тільки менеджменту артистів в Росії. При цьому, як мінімум, один соліст колективу часто буває в Києві. Микита Горюк живе на Осокорках.

Підготувала Соломія Ніколайчук

Джерело: http://24tv.ua/

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *