Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Міліція інформує: Підсумки канікул 2015

Міліція інформує: Підсумки канікул 2015

7 Лютого 2015 0 Comments

Після тривалого зимового відпочинку діти знову повернулися до навчання. Проте, як свідчить міліцейська статистика, не всі школярі з користю проводили своє дозвілля. Під час операції «Канікули» в період з 25 грудня 2014 року по 18 січня 2015 року до адміністративної відповідальності було притягнено чотири неповнолітніх, за неналежне виконання батьківських обов’язків – чотири особи.

Серед правопорушень, які чинили неповнолітні – розпивання спиртного та паління цигарок у громадських місцях. Доведеться понести відповідальність і дорослим, які нехтували своїми обов’язками щодо догляду за дітьми. Зокрема, складено адміністративний протокол на дорослу особу за доведення неповнолітнього до стану алкогольного сп’яніння та один протокол – за фактом продажу школярам алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Є й позитив – в цей період жодна дитина Новомосковщини не потерпіла від злочину і не стала жертвою нещасного випадку.

Задача правоохоронців – зробити так, аби підлітки під час відпочинку, коли контроль з боку педагогів зменшується, залишалися законослухняними громадянами і не експериментували з алкоголем і наркотиками. Спеціально для цього й проводилася всеукраїнська операція «Канікули», яка лягла на плечі працівників кримінальної міліції у справах дітей. Серед переліку задач, що мала реалізувати операція – соціальний та правовий захист дітей, профілактика вчинення неповнолітніми адміністративних і кримінальних правопорушень, утягнення їх дорослими в антигромадську діяльність, негативних проявів серед дітей, а також виявлення дітей, що залишилися без догляду дорослих під час зимових шкільних канікул.

Правоохоронці і надалі будуть проводити профілактичну роботу з неповнолітніми. Зустрічатимуться з ними у навчальних закладах, проводитимуть лекції на правову тематику, застерігатимуть від протиправного. Але найбільш ефективним способом профілактики вживання алкоголю, наркотиків та тютюнопаління дітьми є постійне спілкування з ними батьків. Тож, шановні батьки! Не будьте байдужими до своїх дітей, цікавтеся їхнім життям, їхніми проблемами, чим вони захоплюються, з ким спілкуються, де проводять дозвілля. Ніколи не буває занадто рано або занадто пізно для того, щоб поговорити зі своєю дитиною про ризик і негативний вплив, пов’язаний зі вживанням алкоголю, наркотиків та тютюнопаління.

Звертаємо увагу працівників торгівлі на недопустимість продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім, а працівників закладів відпочинку – на перебування дітей після 22.00 без супроводу дорослих.

Підсумовуючи вищевикладене, звертаємося до всіх громадян: у разі наявності інформації про здійснення неправомірних дій відносно неповнолітніх, звертайтеся до новомосковської міліції (вул. Радянська, 7) або за тел. 7-31-66 чи 102.

 

 Т.В. Харченко,

начальник СКМСД

Новомосковського МВ ГУМВ

 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *