Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

МОЛОДЬ ПРОТИ НАРКОТИКІВ

МОЛОДЬ ПРОТИ НАРКОТИКІВ

11 Лютого 2015 0 Comments

Під таким гаслом розпочали профілактичну роботу працівники сектора кримінальної міліції у справах дітей в навчальних закладах Новомосковщини.

Нелегальний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів вже набув широкого розмаху, став надзвичайно серйозним соціальним фактором, негативно впливає на стан здоров’я і добробут людей, а також розвиток суспільства в цілому. Незаперечний той факт, що це справляє відчутний вплив на загострення криміногенної ситуації.

За даними Міністерства охорони здоров’я України щорічно виявляється і береться на облік 10-15 тисяч осіб з діагнозом «наркоманія». Особливо небезпечною є тенденція поширення вживання наркотиків молоддю. Такі особи віком до 30 років складають 70% від загальної кількості наркозалежних. Середній вік наркомана становить 28 років. Молодь починає вживати наркотики шляхом ін’єкцій у 16-18 років, а в окремих випадках наркоманами стають у 12-13 років.

Наркотики набувають якостей складових молодіжної «культури» як раніше паління та вживання алкогольних напоїв. Набирає негативного резонансу проникнення наркотиків із суто кримінального середовища і до місць масового проведення дозвілля та в навчальні заклади.

Робота з протидії наркозлочинності і розповсюдженню наркоманії в Новомосковську та Новомосковському районі проводитися безперервно. Зараз проводиться новий профілактичний комплекс заходів, направлених на встановлення осіб, які займаються розповсюдженням наркотичних і психотропних речовин в учбових закладах, протидію розповсюдженню наркоманії в підлітковому і молодіжному середовищі. Наприклад, 06 лютого в Новомосковському ліцеї «Самара» відбулася зустріч правоохоронців з учнями 7-8 класів, під час якої міліціонери розповідали дітям про негативні наслідки вживання наркотиків.

З метою налагодження взаємодії міліції з викладацьким складом навчальних закладів щодо отримання інформації про учнів та студентів, причетних до вчинення наркоправопорушень, а також тих, хто споживає наркозасоби, проводяться робочі зустрічі. Слід розуміти, що турбуючись про імідж підпорядкованих установ, адміністрації навчальних закладів не викривають таких осіб, не надають інформацію про розповсюдження наркотиків і, таким чином, сприяють цьому ганебному явищу. Тому робота щодо викриття фактів незаконного обігу наркозасобів прийняла наступальний та цілеспрямований характер.

Лише репресивними заходами подолати проблему наркоманії і наркозлочинності неможливо, а ефективність вирішення цих питань залежить від довіри населення, взаємодії з органами державної влади, освіти, охорони здоров’я, громадськими організаціями та засобами масової інформації, а також проведення широкої профілактичної та роз’яснювальної роботи.

Сектор кримінальної міліції у справах дітей новомосковської міліції звертається до місцевих органів виконавчої влади, громадських об’єднань, підприємств, установ та організацій, жителів Новомосковщини пропагувати здоровий спосіб життя, формувати у населення практичні навички протистояння шкідливому впливу наркотичних засобів і психотропних речовин.

При наявності інформації про осіб, причетних до незаконного обігу наркотичних засобів, просимо інформувати місцеву міліцію за телефонами чергової частини 102, 7-31-66 або по «телефону довіри» 38-04-85.

 Т.В. Харченко,

начальник СКМСД

 Новомосковського МВ ГУМВС

IMAG0547 IMAG0550

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *