Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Генеральний прокурор України В. Шокін звернувся до народних депутатів з поданням про взяття під варту трьох суддів Печерського суду

Генеральний прокурор України В. Шокін звернувся до народних депутатів з поданням про взяття під варту трьох суддів Печерського суду

12 Лютого 2015 0 Comments

Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради України із поданнями про надання згоди на затримання та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою трьох суддів Печерського районного суду міста Києва О. Царевич, В. Кицюка та С. Вовка. Кримінальні провадження розслідуються слідчим відділом прокуратури міста Києва.

Також Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення вказаних суддів із займаних посад.

Нагадаємо, що судді Печерського районного суду міста Києва О. Царевич та В. Кицюк підозрюються у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, навмисно порушуючи вимоги закону, постановили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення. Таким чином вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декілька осіб у січні минулого року.

Їх дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України, тобто постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, що спричинили тяжкі наслідки або вчинені з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах.

Крім цього Генеральний прокурор України звернувся до Верховної Ради з поданням про надання згоди на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою судді Печерського районного суду міста Києва С. Вовка.

Як відомо, цей суддя підозрюється у скоєнні тяжкого злочину, а саме у постановленні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна. Вказане кримінальне правопорушення кваліфікується за ч. 2 ст. 375 КК України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *