Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

9 березня 2015 року урочистою ходою понад 500 новомосковців зібралися біля  пам’ятника  Тарасу Григоровичу Шевченку.

9 березня 2015 року урочистою ходою понад 500 новомосковців зібралися біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.

11 Березня 2015 0 Comments

Урочистості, присвячені 201-ій річниці від дня народження поета розпочалися Гімном України, який новомосковці співали усім майданом.

З вітальним словом до присутніх звернулись Новомосковський міський Голова Сергій  Мороз та голова Новомосковської районної державної адміністрації Наталія Коломенська.

Українці – горда і сильна нація. Ще з часів Київської Русі  ми виборювали право вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї, розмовляти рідною мовою. У цій боротьбі народжувались герої. Нові герої  – гідні нащадки своїх пращурів, уже народилися, вони серед нас.

Три роки поспіль в шевченківські дні напередодні його роковин в Новомосковську проходить міський конкурс читців, присвячений Великому Кобзарю.  Цього року у конкурсі взяли участь 58 учнів шкіл міста. Четверо переможців конкурсу 2015 року мали велику честь виступити на урочистому мітингу перед новомосковцями. Поезію Тараса Шевченка та авторські вірші прочитали: один з наймолодших учасників, учень 4 класу Антон Піхотін; учні 10-11 класів –  Олександр Гайдін, Ганна Чваркова, Ілля Павлік.

Ось вони – майбутнє України – наші діти. Вони пишуть вірші, вивчають рідну мову, співають пісні про рідний край. Вони – наші герої! А ще наші герої – воїни, які виборюють демократичне майбутнє на сході країни.

І як колись давали клятву вірності славні козаки, ми клянемося доки сяє сонце –захищати свою Батьківщину, щоб повік не вмерла її слава. Саме про це йшлося у пісні, «Вітер у полі», яка прозвучала у виконанні чоловічої групи хору козацької пісні «Самарська слобода».

Тарас Григорович бачив Україну сильною, могутньою, незалежною, єдиною державою. Нам треба пам’ятати головне: якщо ми будемо єдині – наша країна буде квітнути, а з нею й ми. «Єднаймося, українці» – закликала присутніх на мітингу новомосковців у авторській пісні Вікторія Юрченко. А джерелом   натхнення для авторки і виконавиці стали – Тарасів образ, Тарасове слово, Тарасів дух…

Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине…

От де люди, наша слава,

Слава України!

І знову на майдані лунає Гімн України.

Урочистості завершуються покладанням квітів до пам’ятника видатному сину українського народу.

 

foto_2118 foto_2096 foto_2170 foto_2178 foto_2190

 

 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *