Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Про корупційну діяльность першого заступника Голови Служби безпеки України Артюхова Ю.Б.

Про корупційну діяльность першого заступника Голови Служби безпеки України Артюхова Ю.Б.

1 Квітня 2015 0 Comments

Артюхов Юрій Борисович (перший заступник Голови Служби безпеки України – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю (Главк «К» СБУ) отримує грошові кошти від 10-15 конвертаційних центрів в розмірі 0,5% від загального обороту валюти з кожного.

Одним з таких прикладів може бути конвертаційний центр Олексія Кікірешка, який за сприяння та підтримки Ю.Артюхова., через свої підприємства «переганяє» близько 1,5 млрд. доларів США. 0,5% коштів від указаної суми Артюхов отримує через Білоуса О. – заступника начальника Управління СБУ в м.Києві.

На сьогоднішній день великими «конверторами» ховаються особи за такими іменами: Ярік (скайп – marlin7621) та Женя (скайп — Jeff.linn77, тел. (063) 510-99-47, які особисто передають кошти Юрію Артюхову.

Також, Ю.Артюхов отримав від О.Кікірешка 1 млн. доларів за закриття відносно нього оперативних справ та кримінальних проваджень, передача вищевказаних коштів здійснювалася через О.Білоуса.

Крім цього, одним із джерел доходів Артюхова Ю.Б. є налагоджений за його вказівкою механізм пропуску на територію ДНР та ЛНР товарів широкого вжитку, а з зони АТО вугілля та металобрухту. За організацію та контроль вище вказаного механізму відповідає співробітник Главку «К» Бунін Б.Б. (колишній заступник начальника ГУ «К», відповідав за координацію діяльності підрозділів Центрального управління СБУ — таких як захисту національної державності та захисту економіки — по боротьбі з опозицією та майданом) зі сторони ДНР – Балахонов В.І. (при О.Якименку був першим заступником Главку «К»). Варто зазначити, що у 2013 році Буніним Б.Б. та його помічниками в рамках спецоперації проти Майдану за 60 тис. доларів США був організований гей-парад в районі Бессарабського ринку, який намагався потрапити на майдан, але захисники майдану їх не пропустили. Крім того, Бунін Б.Б. відповідав за протиправні грошові надходження керівництву СБУ від банків, конвертаційних центрів та підприємницької діяльності. Теперішньому керівництву СБУ це достеменно відомо, а зазначена схема при посередництві Б.Буніна та його команди продовжує працювати при новому керівництві СБУ.

Співробітники, які виїжджають у відрядження до зони АТО отримують вказівки щодо контролю перетину товарів через контрольні пункти та пошук людей, що хочуть переміщати товари у вказану зону за винагороду, яку мусять передавати співробітникам СБУ.

Також, Ю.Артюховим створений механізм отримання коштів від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності у розмірі 300-500 доларів США за контейнер шляхом блокування процедури розмитнення товарів (направляють листи до Державної фіскальної служби України з метою перегляду завезених вантажів). Така процедура організована через заступників начальника Главку «К» Аркушу О.М. і Зубкова О. (раніше у «офісі» Артема Пшонки відповідав за організацію діяльності конвертаційних центрів та отримання коштів від них), а також начальника 4 управління Главку «К» В.Дикого по всіх регіонах держави. Крім цього, вказані заступники начальника Главку «К» відповідають за отримання незаконної винагороди від суб’єктів підприємницької діяльності шляхом скерування до них різноманітних запитів по фінансово-господарській діяльності, відкриття оперативно-розшукових справ та їх закриття за винагороду, що призвело до конфлікту з керівництвом Головного управління захисту економіки, яке курує Ю.Артюхов.

Тісно Артюхов Ю.Б. співпрацює з відомим закарпатським контрабандистом, який щомісяця заводить та розмитнює близько 700 контейнерів, відповідно заносить йому 350 тис. доларів США. Контрабандист для налаштування гарних відносин з Артюховим Ю.Б. подарував йому автомобіль Ренж Ровер вог вартістю 180 тис. євро, а свої потримані автомобілі продав за гарну ціну зазначеним вище заступникам.

Артюхов Ю.Б. є співвласником компанії, що здійснює реалізацію автомобілів та є офіційним представником компанії «Фольксваген» в Україні ТОВ «Атлант-М». Він, використовуючи службове становище, сприяє в заниженні вартості при розмитненні цим ТОВ транспортних засобів, завезених на митну територію.

Також, Артюхов Ю.Б. є співвласником ряду компаній разом із громадянином Кравченокм Олегом (компанія «Інтерциклон», «Флеш» та ін.). В основному юридичні та фактичні адреси вказаних компаній знаходяться в м.Києві на вул.Здолбунівській. Вказані компанії займаються імпортом автомобілів та їх обслуговуванням на території України і є офіційним представником ряду європейських компаній в Україні.

Крім цього, однією з дохідних схем Ю.Артюхова є канал «умовного транзиту» сигарет на територію України та Польщі з Республіки Білорусь.

Особливу увагу заслуговує той факт, що в схемі отримання грошових коштів з вищенаведених механізмів протиправної діяльності задіяні як Ю.Артюхов так і інши вищі керівники СБУ.

Цілком зрозуміло, що навіть у разі широкого розголошення цієї інформації вищим політичним керівництвом держави не будуть прийняті жодні кадрові рішення, оскільки ніхто не буде «різати курку, яка несе золоті яйця».

Водночас, метою оприлюднення цих даних є доведення до чесних та порядних офіцерів СБУ (передусім співробітників Главку «К») фактору небезпеки під час виконання ними своїх службових обов’язків. Насамперед, під час виконання можливих протиправних доручень (завдань) в зоні АТО вони можуть стати звичайним «витратним матеріалом», який у підсумку буде списаний на війну.

Продовження буде…

Источник : “ОРД”

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *