Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Колишній очільник черкаського Блоку Порошенка зірвав тролейбусний контракт у Дніпропетровську?

Колишній очільник черкаського Блоку Порошенка зірвав тролейбусний контракт у Дніпропетровську?

10 Липня 2015 0 Comments

Один із найближчих соратників колишнього голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, кандидат у нардепи по 205-му округу (Чернігівщина) Геннадій Корбан на своїй сторінці у «Фейсбуці» пише, що підозрює колишнього керівника черкаської обласної організації Блоку Петра Порошенка Олега Гладковського (Свинарчука) в організації зриву закупівлі тролейбусів для Дніпропетровська.

«Ця людина з цинічною посмішкою на фото – Олег Свинарчук, бізнес-партнер Порошенка, – пише пан Корбан. – У 2009 році товариші розділили свій бізнес: Свинарчук отримав контроль над автоконцерном «Богдан-Моторс», а натомість віддав Порошенку свою частку в «Укрпромінвесті». Однак на цьому їхня дружба не закінчилася. Спершу Свинарчук курирував виборчу кампанію президента по чотирьох областях, а потім пішов працювати заступником глави РНБО. У цей періодСвинарчук змінив своє прізвище на Гладковський (по матері).

Все це я до того, що кілька тижнів тому я написав пост про раптове вирішення Антимонопольного комітету, яке скасовує тендер між владою Дніпропетровська та «Південмашем» на виробництво тролейбусів. Тендер намагаються переграти на користь «Богдан-Моторс». Компанії, яка, як я вважав, належить Порошенку. Тоді на мене обрушився шквал критики, і я вирішив зайнятися цією темою щільніше. В результаті отримав докази, що частково був неправий – за фактом «Богдан-Моторс» належить не президентові, а його близькому соратнику. Ближче нікуди. Таким чином все стає на свої місця: поки Гладковський печеться про обороноздатність країни, Свинарчук (по суті своїй) у цей час приторговує тролейбусами «Богдан Моторс». І однією рукою він цинічно позбавляє роботи 10 тис. працівників «Південмашу», а іншою – лівою він щедро і спритно викладає валюту за зброю іноземного виробництва, замість того, щоб інвестувати у вітчизняний оборонпром».

Нагадаємо, що Олег Гладковський (Свинарчук) раніше очолював наглядову раду корпорації «Богдан», один із заводів якої є і в Черкасах. У 2013 році балотувався в народні депутати по черкаському округу №194, однак зняв свою кандидатуру. Після позачергових виборів до Черкаської міської ради 25 травня 2014 року став депутатом від партії «Солідарність», яку згодом перейменували в «Блок Петра Порошенка». Під час сесії 1 липня депутати задовольнили заяву тоді ще пана Свинарчука про складення депутатських повноважень. У серпні 2014 року був призначений головою міжвідомчої комісії з військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Невдовзі змінив прізвище на Гладковський. У лютому 2015 року Олега Гладковського було призначено першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова. Після цього у березні 2015 року Олег Володимирович передав керівництво обласною організацією Блоку Петра Порошенка «Солідарність», яку очолював з березня 2014 року, Василеві Фурману.

Джерело: procherk.info

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *