Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Обіцянки уряду погасити борги із зарплати набридли суднобудівникам і вони готуються до протестів

Обіцянки уряду погасити борги із зарплати набридли суднобудівникам і вони готуються до протестів

23 Квітня 2013 0 Comments

Робітники державного Суднобудівного заводу ім. 61-го комунара (Миколаїв) мають намір організувати акції протесту, якщо до кінця квітня Держконцерн «Укроборонпром» не погасить заборгованість із зарплати. Про це повідомив голова профсоюзного комітету заводу Микола Головченко.
«Зараз ми чекаємо виконання обіцянок, даних на наші письмові звернення директором «Укроборонпрому» С.В. Громовим і прем’єр-міністром М. Азаровим. До кінця квітня нам обіцяли виплатити 1 млн. 300 тис. грн за січень і лютий, хоч пора вже розплачуватися і за березень» , – пояснив Головченко.

За його словами, заборгованість виникла через те, що виявилися недооформленими документи на виплату зарплати.

«Один договір оформлений у січні, а другий – у березні, тому лютнева зарплата «випала» з графіка. Але робота за цей час була виконана», – сказав Головченко.

Він повідомив, що у робітників є також питання до «Укроборонпрому», зокрема, і з приводу завантаження підприємства.

Загальна сума боргу на заводі ім. 61-го комунара, за словами Головченка, на сьогодні становить 15 млн. грн, з яких 4,2 млн. грн, – це борги перед звільненими із заводу. Така сума накопичилася з 2009 року. Наразі на заводі працює 1100 осіб. Повного завантаження немає, завод працює три дні на тиждень.

«З приводу всіх існуючих проблем ми маємо велике листування з Кабінетом міністрів, «Укроборонпромом. Торік заборгованість досягала 30 млн. грн. Після звернення до Азарова під час його візиту до Миколаєва наприкінці серпня 2012 року нам виплатили 21 млн. грн. А нині борг становить 15 млн. грн». У разі, якщо до кінця місяця борг не буде погашено, профком Заводу ім. 61-го комунара вирішуватиме питання про організацію акцій протесту», – додав Головченко.

Як повідомлялось, у лютому міністр соціальної політики Наталія Королевська обіцяла виплатити зарплатні борги за два роки.

«Одне з ключових завдань – до кінця 2014 року ліквідувати прострочену заборгованість із заробітної плати, яка на сьогодні складає понад мільярд гривень», – сказала Королевська.

Источник: УНІАН

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *