Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

СБУ виявила що відкрита Аваковим лінія з виробництва боєприпасів фейк

СБУ виявила що відкрита Аваковим лінія з виробництва боєприпасів фейк

1 Червня 2020 0 Comments

СБУ підозрює колишнє керівництво одного з провідних казенних науково-виробничих об’єднань у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Посадовці імпортували із-за кордону сторічні верстати на 1,7 млн дол, що виявилися металобрухтом.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

За даними досудового розслідування, науково-виробниче об’єднання уклало з ДП «Український центр «Безпека» угоду на поставки патронів, що життєво необхідні для боєздатності українського війська. Відповідно до умов контракту сучасну виробничу лінію для їх виготовлення завод мав придбати в іноземної компанії.

Контррозвідники та слідчі спецслужби встановили, що керівництво об’єднання підписало завідомо збитковий договір із закордонним постачальником. Як наслідок, до країни було імпортовано застаріле, технологічно несправне та невідповідне умовам контракту обладнання.

Більшість із завезених верстатів були виготовлені ще в 20-х роках минулого століття!!! Відповідно вони мають значний ступінь зносу і взагалі не призначені для виготовлення патронів необхідного калібру. Також іноземна сторона не виконала передбачені контрактом зобов`язання щодо введення лінії в експлуатацію.

СБУ виявила що відкрита Аваковим лінія з виробництва боєприпасів фейк СБУ виявила що відкрита Аваковим лінія з виробництва боєприпасів фейк

Дії посадовців призвели до зриву низки поставок дефіцитних боєприпасів для потреб ЗС України та інших військових формувань. Це завдало суттєвої шкоди обороноздатності держави.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінально кодексу України, одному із колишніх керівників науково-виробничого об’єднання повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

СБУ виявила що відкрита Аваковим лінія з виробництва боєприпасів фейк СБУ виявила що відкрита Аваковим лінія з виробництва боєприпасів фейк

Викриття оборудки проводилося співробітниками контррозвідники УСБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

А тепер найцікавіше – обладнання, яке ми щойно побачили на відео та фото, ми вже бачили в грудні 2018 року, коли в присутності міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова на казенному науково-виробничому об’єднанні «Форт» МВС України, на цих сторічних верстатах запускали лінію з виробництва пістолетних патронів 9х18-мм Makarov та 9х19-мм Luger.

НВО «Форт» запустило виробництво 9-мм набоїв НВО «Форт» запустило виробництво 9-мм набоїв НВО «Форт» запустило виробництво 9-мм набоїв НВО «Форт» запустило виробництво 9-мм набоїв

Тоді повідомлялось, що запуск нової виробничої лінії став можливим завдяки виділенню за підтримки уряду та Мінекономіки майже 69 млн грн, за які було придбано обладнання світових виробників (США, Чехія, Польща, Туреччина).

Читати також: Ексзаступника міністра економіки затримано за держзраду

І ось тепер цілком зрозумілі минулорічні заяви, що лінія з виробництва 9-мм набоїв не використовується на повну потужність, а частина імпортного обладнання взагалі не введена в експлуатацію. І чому підприємству виявилося вигідніше купувати вже готові заготовки за кордоном, ніж виготовляти їх на власних вже наявних потужностях…

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *