Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

На площі Героїв продовжують всихати дерева після реконструкції. ФОТОФАКТ

На площі Героїв продовжують всихати дерева після реконструкції. ФОТОФАКТ

15 Червня 2020 0 Comments

На площі Героїв продовжують всихати дерева. У цьому році таких уже з десяток, серед них 4 ялинки. Заміну дерев, які не прижилися, повинні робити, за логікою, підрядники в рамках гарантійного обслуговування і за власні кошти. Але фірма БК «Стройінвест» Дениса Островського, яка ремонтувала площу, чомусь не поспішає. Хоча роботи тут (принаймні на папері) завершилися зовсім недавно – 31 грудня 2019 року. Ніхто не пред’являє претензій?

Початкова вартість робіт на площі – 86 млн грн коштів Державного бюджету України. Ще мільйон – на проектну документацію. В жовтні 2018 року площу помпезно відкрили. Але відразу виділили ще 43 мільйона на продовження робіт до грудня 2019. Плюс ще півмільйона на коригування проекту, плюс понад 700 тисяч на технічний нагляд за якістю робіт і т.д. Тендер виграла та сама фірма «Стройінвест» Дениса Островського. Але, як знаємо, у 2019 році жодні роботи на площі не велися. Будівельники у тандемі з чиновниками вели себе зухвало, безцеремонно, нахабно.

Більш того, ремонт площі, який обійшовся платникам податків в астрономічну суму, проведено з очевидними порушеннями будівельних норм і правил та з відхиленнями від проекту. Незаконно знищили унікальні молоді дерева, середній вік яких становив 18 років – голубі ялини, модрини, декоративні клени, шовкуни, берези, горобину, липу. А висаджені їм на заміну дерева почали всихати ще в рік висадження. Спочатку їх кинулися замінювати новими, потім припинили.

Оновлення тепломережі, що йде під площею, не проведено. Стара підземна лінія електромережі регулярно виходить з ладу і площу перекопують працівники ДТЕК. При цьому виясняється, що шар відсіву під плиткою – усього кілька сантиметрів (невже так у проєкті?), тому його активно розкопують мурашки і плитка дає усадку. Коріння спиляних дерев не видалені, як наслідок – біля фонтану водостічний жолоб видавило зовні пішохідної зони. Дитячий майданчик уже не раз ремонтувався, зокрема, його неякісне покриття. Освітлення площі почало виходити з ладу уже на церемонії її відкриття, бо підземна електрощитова обладнана без урахування рівня ґрунтових вод і тому затоплена водою. Безкарність за фактами вандалізму на площі показує, що начебто обладнана система відеоспостереження є бутафорією. Автоматичний полив клумб залишається лише у мріях. Фонтан мав би використовувати лише воду з підземної ємності для забезпечення її циркуляції в закритому режимі і мінімізації витрат, але при вмиканні фонтану вода чомусь зникає в навколишніх будинках. Тепер постало питання, як обладнати для площі окрему свердловину.

Заявлений Wi-Fi на площі досі не працює. І т.д…

Коли ж підрядник усуватиме недоліки? Чи це робитиметься на суботниках і за кошти міського бюджету?

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *