Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

У НОВОМОСКОВСЬКУ З’ЯВИВСЯ ЩЕ ОДИН ОБ’ЄКТ, НА ЯКИЙ ВЛАДІ ТЕРМІНОВО ПОТРІБНО ВИТРАТИТИ 200 МІЛЬЙОНІВ!

У НОВОМОСКОВСЬКУ З’ЯВИВСЯ ЩЕ ОДИН ОБ’ЄКТ, НА ЯКИЙ ВЛАДІ ТЕРМІНОВО ПОТРІБНО ВИТРАТИТИ 200 МІЛЬЙОНІВ!

6 Липня 2020 0 Comments

Здається, міська влада під чуйним керівництвом діючого нардепа вирішила побити рекорд безглуздого витрачання бюджетних грошей.

Як пам’ятаємо, на площу Героїв пішло майже 130 мільйонів (86 + додатково 43 млн, і зараз, до кінця 2019 року, на площі начебто ще тривають роботи).

Тепер вирішили провести реконструкцію цент­рального стадіону міста на суму 192 мільйони 696 тисяч гривень. Якщо знову через липові тендери протягнуть потрібну фірму, плюсуйте ще 50% цієї суми – схема відпрацьована протягом останніх п’яти років до автоматизму.

Уявіть собі, що можна було зробити у місті на 200 мільйонів (а скоріш за все, буде 300)! Житлово-комунальне господарство на краю знищення, якість і ціну водопровідної води не критикував тільки ледачий, ремонти шкіл – на плечах батьків, школи закривають через пожежну небезпеку, міст по Гетьманській скоро рухне на залізничні рейки, багатоповерхівки розсипаються без ремонтів, на латанні доріг щорічно крадуться десятки мільйонів, з електроопаленням міста заколотили і кинули, робочих місць немає, зарплати найнижчі в області, дитсадок «Ювілейний» (колишня початкова школа СЗШ №18) розвалюється на очах… А вони все ніяк не наїдяться! І хвалять себе, хвалять, хвалять…

Невже ремонт стадіону, навіть такий вартісний, якось вплине на рівень життя новомосковців? Він, звичайно, може покращити фінансовий стан кількох осіб. А жителям що до цього? На газон стадіону ви й зараз не зайдете – заборона, а після ремонту – й поготів! Це як нинішня нова площа: красиво – і що? Уся ця краса на площі тягне максимум на 20-30 мільйонів. Де решта грошей? Агов, крадії!

Нагадаємо, міська влада планує також залучити 100 мільйонів гривень на ремонт 600-метрової ділянки вулиці Паланочної, що примикає до річки Самара. Крім того, передбачено виділення 700 тисяч з міського бюджету на проектну документацію цього ремонту. До речі, асфальтування вулиці Паланочної в цю суму не входить, це буде окремий тендер. А ось про генделики не забули – вони, як заявив депутат О.Фрейдін, протягнуться вздовж відремонтованої набережної. Наскільки «весело» від цього буде жителям прилеглих будинків, учням 15-ї школи і дітлахам дитсадка «Дюймовочка», покаже час.

Редакцію зацікавило, чи розробляє міська влада якісь інші проекти для розвитку міста? Можливо, якийсь депутат високого рангу намагається добитися виділення коштів з державного бюджету, наприклад, під утеплення будинків чи оновлення тепло- чи водопровідних мереж, під розчистку Самари, під обладнання автономного опалення у кожній школі, в лікарні і дитсадках чи ще щось корисне для людей? Але, зайшовши на сайт Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон), ми були розчаровані. На цьому сайті ведеться он-лайн платформа з поданими для реалізації проектами та інвестиційними програмами. Пошуковий запит «Проекти Новомосковська» видає лише один документ – поданий водоканалом запит на фінансування нового повітродувного обладнання на очисних спорудах КП «Новомосковськ водоканал», що має скоротити витрати електроенергії. І все, інших проблем у Новомос­ковську влада не бачить.

Як відомо, існує визнана в усьому світі так звана «Піраміда потреб людини» американського психолога Абрагама Маслоу. Відповідно до його теорії мотивацій, перш ніж людина зможе переслідувати якісь вищі цілі, їй необхідно задовольнити основні потреби – в їжі, житлі, роботі тощо. Але цього абсолютно не розуміє нинішнє керівництво Новомосковська. Головне – пропустити через свої руки якомога більші суми. А кричущі проблеми людей ще почекають. Чиновники-небожителі просто відірвалися від потреб городян. Ну просто не Новомосковськ, а якесь Королівство кривих дзеркал!

Аукціон по тендеру на ремонт стадіону пройде 20 серпня. Роботи триватимуть до кінця 2020 року. Тобто, до місцевих виборів. Те, що задумали, встигнуть… Гроші у них з’являться і на гречку, і на роздачу по 500 гривень… І це повторюється від виборів до виборів. Тому так і живемо…

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *