Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

НОВОМОСКОВЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

НОВОМОСКОВЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

22 Червня 2021 0 Comments

Біля меморіалу «Вічної Слави» відбувся мітинг до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. 22 червня 1941 року – сумна дата, о 4-й ранку розпочалася одна із найкривавіших сторінок в нашій історії.

«Сьогодні ми згадуємо жертв Другої світової війни і Великої Вітчизняної війни, яка була частиною тієї війни. Серед військовослужбовців літнього призову 1941 року до Перемоги дожили тільки 3%. У війні загинув кожен п’ятий українець. В Україні було зруйновано 700 міст, а на Лівобережній Україні з лиця Землі зник кожен четвертий будинок, – звернувся до учасників мітингу міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік. – Вшануємо пам’ять всіх тих, чиє життя було покалічено і зруйновано війною, згадаємо наших дідів і прадідів, кого судилось побачити нам живими, і тих, хто, як і мій прадід, загинули на війні».

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих – і військових, і мирних жителів. Людські втрати у Другій світовій війні були величезними – десятки мільйонів життів. Точна кількість загиблих в Україні досі невідома… В пам’ять про ті трагічні події після завершення мітингу відбулась церемонія покладання квітів до «Вічного вогню».

 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *