Наше Місто

Iнформаційний портал Новомосковська

Повідомлення про злочин

Повідомлення про злочин

9 Лютого 2013 0 Comments

Генеральному прокурору України
Пшонці В.П.
Прокурору Дніпропетровської області
Марчук Н.В.
Новомосковському міжрайонному прокурору
Степанову І.В.


13.09.2012 року Новомосковською міською радою Дніпропетровської області було прийнято Рішення № 613 «Про прийняття у власність цілісного майнового комплексу ДП ОКП «Дніпротеплоенерго»-«Новомосковськтеплоенерго», яким було прийнято у власність юридичну особу – дочірнє підприємство обласного комунального підприємства «Дніпротеплоенерго»-«Новомосковськтеплоенерго» та її цілісний майновий комплекс з поточними боргами, які виникли в результаті господарської діяльності з суб’єктами господарювання, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Новомосковська.

За зверненням до Господарського суду Дніпропетровської області «Новомосковськтеплоенерго» було прийнято рішення щодо стягнення заборгованості з ЖЕО та ВСК «Трубник» на загальну суму 2 500000,00 гривень (два мільйони п’ятсот тисяч грн. 00 коп.). У зв’язку з цим у відповідності до Закону України «Про виконавче провадження» було відкрите виконавче провадження Відділом ДВС Новомосковського міськрайонного управління юстиції та складено Акт опису й арешту Майна від 21.09.2007 року, про стягнення з ДП ОКП «Дніпротеплоенерго»-«Новомосковськтеплоенерго» на користь юридичних осіб та держави, а саме: простий вексель серії АА № 0965156, емітований ВАТ «Центрметалургкоксохім», номінальною вартістю 2 500000,00 гривень.

22.08.2007 року між первісним кредитором – дочірнім підприємством обласним комунальним підприємством «Дніпротеплоенерго» -«Новомосковськтеплоенерго» та новим кредитором ТОВ «АЛДІМАШГРУП» було укладено Договір відступлення права вимоги на суму 2 395 256,91 грн. (два мільйони триста дев’яносто п’ять тисяч двісті п’ятдесят шість грн. 91 коп.), відповідно до якого всі права та зобов’язання стягувача перейшли до ТОВ «АЛДІМАШГРУП».

Власником нерухомого майна, в результаті проведення прилюдних торгів, що були проведені за аукціоном, стало ТОВ «АЛДІМАШГРУП», якому майно було передане в натурі у зв’язку з відсутністю інших покупців. В подальшому дане майно було перепродано фізичним та юридичним особам, а ТОВ «АЛДІМАШГРУП» та ВАТ «Центрметалургкоксохім» було ліквідовано за процедурою визнання банкротом.

З огляду на вищезазначене, в результаті проведення виконавчих дій Відділом ДВС Новомосковського міськрайонного управління юстиції ТОВ «АЛДІМАШГРУП» безоплатно отримало у власність нерухоме комунальне майно, а міській раді залишилася непогашена дебіторська заборгованість. Крім того, відповідно до Акту Державної фінансової інспекції Дніпропетровської області № 08- 21/53 від 23.03.2011 року за борги комунальних підприємств міста «Житлово-експлуатаційне об’єднання» та «Трубник» на 139 об’єктів нерухомого майна територіальної громади міста, що перебували на балансі зазначених підприємств, накладено арешт та проведено продаж 53 з них, через Дніпропетровську філію державного підприємства «Укрспецюст» та Філію 04 Приватного підприємства «Нива В.Ш.» на суму 3,2 млн. гривень.

На підставі ст. 1, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та у відповідності до Закону України «Про прокуратуру», просимо розглянути та притягнути до відповідальності осіб, причетних до скоєння злочину.

За дорученням Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, Міський голова С.А. Мороз

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Previous Post

Next Post

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *